top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

U12B: BBC Haacht A - Telstar BBC B

Zondagochtend, en we trokken naar Haacht. Ploeg waar we thuis drie kwarts voorstonden maar in de laatste kwart het vergaten af te maken. Tijd voor een revanche. We startten met Elias, Jef, Margaux, Stella en Tvisha. Elias en Jef openden de score voor Telstar maar Haacht klampte aan. Vraag was wie het eerste de rol ging lossen. Wij verdedigden een beetje te laks dat zou beter moeten de rest van de wedstrijd. (6-10)

Echter Haacht gaf niet op en vocht terug en dan beginnen de gaatjes in defense te groot te worden. Gelukkig bleven we via Elias, Fons, Jef en Margaux wel scoren waardoor de tegenstander maar één puntje wist terug te komen. Ruststand: 17- 20

Tijdens de rust werd er goed opgewarmd zodat de concentratie behouden bleef. En dat wierp zijn vruchten af. Telstar zette de tegenstander nu meer onder druk in defense wat leidde tot veelvuldig balverlies waardoor wij ons favoriete spelletje konden spelen: fast-break. We wisten de tegenstander tot slechts 4puntjes te beperken en er werd een beslissende kloof geslagen. Fons, Elias en Margaux waren nu echt niet meer te stoppen en scoorden aan de lopende band. 21- 34

Laatste kwart. Nu kopjes erbij houden en niets meer overhaast doen. In defense bleven we onze taak doen en verder bleven we fast-break lopen en als dat niet ging werd er mooi gezocht naar de juiste mogelijkheden om te scoren. Regelmatig werd er gescoord uit give-and-go wat de coach zeer tevreden stemde vermits we daar nu toch al enkele weken op aan het trainen zijn. Ook gastspelers Tristan en Jordi deden hun duit in het zakje en scoorden allebei in het laatste kwart. Onze tegenstander was nu volledig het noorden kwijt en scoorde slechts 2puntjes in het laatste kwart. Good job in defense dus. Eindstand: 23-53

Voor Telstar speelden: Jef(4), Tristan (2), Elias(16), Jordi(2), Fons(19), Tvisha(-), Stella(3), Margaux (6)