top of page
Foto van schrijverLieve Verhelst

U12B: Telstar BBC B - Titans Bonheiden C

Na twee nipte nederlagen kregen we leider Bonheiden op bezoek. Een streekderby en topper in onze reeks dus. De wedstrijd begon gelijkopgaand. Nadat de Titans de score openden antwoordden we direct via één van onze jarigen, Stella. Bonheiden had 2 tot 4 puntjes voorsprong maar verder geraakten ze niet. Ons spel was goed. We wisselden drives af met give and go's, vulden de lege spots op zoals het hoort. Enkel de afwerking ging niet zoals normaal. We bleven dat ook doen en panikeerden niet. In verdediging deden we onze job al beter maar lieten daar toch nog teveel steekjes vallen. Toch wisten we door de goede aanvallen, tegen het einde van het kwart de bordjes terug gelijk te hangen. (12-12) In het tweede kwart begon de zwakke afwerking ons echt parten te spelen. Overhaaste beslissingen zorgden ervoor dat ons aanvallend spel grotendeels verloren ging. Beide ploegen speelden overhaast en misten het grootste deel van hun shots. Gevolg was een lage score in het 2de kwart (5-8) en een ruststand van 17-20. Drie puntjes achter dus alles is nog mogelijk. Telstar begon sterk aan het derde kwart. Via scores van Elias, Fons en Heleen sprongen we op en over onze tegenstander en komen zo voor de eerste keer op voorsprong deze wedstrijd. Onze verdediging is beter en ondanks enkele scores van Titans blijven we via scores van wederom Elias en nu ook Jef de lichte voorsprong behouden. 27-26 Laatste kwart, de laatste twee wedstrijden verloren we daar de wedstrijd. Kunnen we het deze keer anders laten eindigen? Met Jef, Mani, Adam, Fons en Margaux beginnen we eraan. In defense wordt nog scherper. Goede denial in defense maakt dat Bonheiden het behoorlijk moeilijk krijgt om te passen. Via Adam en Mani lopen we drie puntjes uit. Tot in de vijfde minuut wordt er niet meer gescoord maar dan begint het harde werk in verdediging te komen. Onze benjamins nemen via Stella, Margaux en twee maal Adam definitief afstand van de tegenstander(39-30). Nog vier minuten te spelen. Dit mogen we niet meer afgeven. De ploeg krijgt tijdens de time-out de opdracht mee geduldig de aanval op te bouwen en niets overhaast te doen. En dat doen ze. Rustig wordt de bal rond gespeeld. Er wordt gesneden, spots worden mooi opgevuld, geen domme shots meer. Bonheiden weet nog twee keer te scoren maar dan is de wedstrijd afgelopen. Mooie collectieve prestatie en een zeer tevreden coach die eindelijk al hetgene waarmee we bezig zijn op training terug zag op de wedstrijd. Eindstand: 39-34

Voor Telstar speelden: Jef(2), Mani(2), Elias(6), Adam(8), Heleen(2), Fons(8), Stella(6), Margaux(5)