top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

U12B: BC Grimbergen- Telstar BBC

Op verplaatsing naar Grimbergen. Met de hervorming van de jeugd moeten we nu vaak naar Vlaams-Brabant en zijn de verplaatsingen minder ver dan vroeger. Een positieve zaak. En jawel, ook in Vlaams-Brabant kan men basketten. Dat mochten we vorige week ondervinden toen we verloren tegen Haacht. Ook vandaag troffen we weer een sterke tegenstander, getuige hiervan de tweede plaats in de stand en de ongeslagen status. Zonder Stella(ziek en begrafenis), Adam, Yenka(nog revaliderend) en Tvisha(voor haar nog net te vroeg) trokken we ten strijde. Onze Telstar boys & girls acteerden in het begin van de wedstrijd onzeker en langzaam maar zeker liep Grimbergen uit tot 7-2. Geen drives naar de basket, geen snijdende bewegingen dus geen dreiging. Grimbergen speelde in een zetel. Na een kleine peptalk begonnen onze benjamins dan toch wat meer durf te vertonen. Via Margaux, Fons en Elias begonnen we langzaam terug te vechten waardoor we op het einde van het eerste kwart de achterstand grotendeels goed maakten. 15-13 We startten het tweede kwart sterk. Via Fons werden de bordjes gelijk gehangen en via scores van Elias en nu ook Jef namen we een beetje voorsprong. Dit deed duidelijk goed want plots werkten we in defense veel beter en verzorgden we onze passing veel beter. We scoorden ook voor de eerste keer een give and go. Ook Elias en Mani kwamen nog tot scoren waardoor we gingen rusten met een 23-31 ruststand. Ma de rust een goede start nemen is belangrijk en dat deden we ook. Via scores van afwisselend Margaux en Jef liepen we verder uit tot een maximale kloof van 13punten(25-38) echter de benjamins van Grimbergen hebben een groot strijders hart en dat mochten we dan in het verdere verloop van de wedstrijd ondervinden. Bij Telstar draaide het stroef en we vervielen weer in het spel van het begin van de wedstrijd. Zwakke defense, domme beslissingen leiden ertoe dat onze tegenstander zich kon herpakken. Wederom knabbelen ze aan onze voorsprong en na het derde kwart hadden we maar 7puntjes respijt meer. 37-44 Herpakken was de boodschap echter het ging van kwaad naar erger. De snijders van Grimbergen deden ons pijn terwijl we zelf vergaten te antwoorden en te statisch speelden. Wederom vergaten we hetgene we op training leerden met als gevolg een warrig gedoe in aanval waarbij we het onszelf moeilijk maakten. Ook hadden we het moeilijk met de agressieve(maar meestal correcte) defense van de tegenstander. Daar moeten we toch mee leren omgaan vermits dit nu eenmaal bij basket hoort. Van onze laatste 8 punten scoren we er 6 uit vrijworpen die feilloos werden omgezet waarvoor proficiat. Als we nu ons aanvallend spel kunnen uitbreiden met meer basket cuts richting doel dan komen we er wel. We gaan dit echt wel in ons aanvallend repertoire moeten toevoegen anders gaan we het nog vaak moeilijk hebben degen defensief sterkere ploegen. Eindstand: 60-59 Voor Telstar speelden: Jef(8), Mani(2), Elias(23), Heleen(-), Fons(10), Margaux(15)