top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

U12B: Telstar BBC B - Basket Willebroek B

Vierde keer tegen Basket Willebroek dit seizoen. Na 1 keer verliezen en twee keer winnen was deze de beslissende in de onderlinge duels. Dat het spannend ging zijn stond al bijna voor de wedstrijd vast. Willebroek opende de score, maar via Jordi wisten we ook direct een antwoord te geven. En zo waren we vertrokken. Soms wat te onstuimig in de afwerking maar toch bleven we meegaan met Willebroek en wisten via Elias en Mani een kleine voorsprong bijeen te spelen. Helaas waren we soms niet geconcentreerd genoeg om bij onze man te zijn waardoor Willebroek telkens ook weer langszij kwam. In ieder geval had Elias zijn scorend vermogen nog niet verloren en bleef rustig verder doen. Ook Tristan viel goed in en deed zijn duit in het zakje via een mooie lay-up. Ook Tvisha maakte haar debuut en begon de wedstrijd met een mooie assist.(14-12) Echter waar we in het eerste kwart mooi samen speelden vergaten we dat teveel in tweede. Teveel geforceerde lay-ups en shots. Waardoor we onzekerder begonnen te spelen en onze passing meer tot balverlies leidde dan tot het opzetten van een mooie aanval. We liepen uit positie en stonden op een bepaald moment zelfs met vier op dezelfde spot te spelen waardoor we natuurlijk geen ruimte meer hadden om gelijk wat te doen. We scoorden slechts 5 puntjes dit kwart en Willebroek ging dan ook met een voorsprong de rust in (19-24) Via Jef en Elias begonnen we sterk aan het derde kwart en kwamen we terug tot drie puntjes. Echter Willebroek gaf ook niet op natuurlijk. De nr13 bleef het ons moeilijk maken en afwisselend Jordi en Tristan bleven hun uiterste best doen om hem af te stoppen. Chapeau voor hun harde werk want zonder hun inzet had hij wellicht nog veel meer punten gemaakt. De kloof bleef echter behouden en het zou een strijd worden tot het einde. (27-34) Laatste kwart. En jawel. Eindelijk was iedereen wakker. Wederom Jef en Elias namen het heft in handen en scoorden samen de eerste 8punten voor Telstar. En plots was het verschil terug maar drie puntjes. Met Heleen en Mani die ook weer tot scoren kwamen en Jef die er nog 3punten bij deed stonden we terug gelijk 42-42. Nog 5 minuten te gaan en beide ploegen vechten voor elke bal. Telkens komt Willebroek 2puntjes voor maar telkens is daar Heleen, eerst op assist van Jef en daarna met een eigen actie, om de bordjes weer gelijk te zetten. Een mooie wedstrijd van dit team en een oprechte proficiat van de coach. Eindstand: 46-46 Voor Telstar speelden: Jef(11), Mani(4), Elias(16), Heleen (8), Tristan (4), Jordi(3), Tvisha (-)