top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Oxaco C 60 – 66 (30– 36)


In de heenmatch hadden we zonder Nick, Wim, Jonas & Mathias slechts met 6 puntjes verloren, en nu hadden we de hulp van Sergueï en Dzan. Dus de gelegenheid om de nodige 3 punten te rapen.

Maar de start was niet bepaald schitterend, we kregen om te beginnen een 0/9 binnen. Daarna konden we met behulp van onze reservisten het slagveld in evenwicht brengen (1°Kw.: 11/20) .

Het tweede kwart begon beter. We deelden nu zelf een 7/0 uit en kwamen zo op 18/20. Daarna werd ons spel wel slordiger en kwamen we nog moeilijk tot scoren, maar twee bommen van Glenn zorgden er wel voor dat dit kwart (19/16) voor ons was (Rust: 30/36) .

Na de rust bleven we met te weinig samenhang spelen, en Oxaco liep tot 17 punten uit. Een late driepunter van Filip kon het leed (10/18) nog een beetje verzachten (3°Kw.: 40/54) .

In het vierde kwart moest het dan gebeuren. We probeerden de bakens te verzetten, maar niets scheen echt te lukken en we bleven op die achterstand hangen. Zeker als in de vierde minuut Wim en Mathias met een kwetsuur uitvielen. Een T.O. in de zesde minuut bracht echter het juiste inzicht en we plaatsten een 0/9. Dit verhaal werd afgestopt door een T.O. van de tegenpartij en het evenwicht werd terug hersteld. Vooral Dzan trachtte nog terug een kloofje te dichten, maar we bleven op 6 punten hangen. Spijtig, want dit is een gemiste kans om iets aan ons klassement te doen. De twee spelers in steun hebben hun steentje zeker bijgedragen, maar sommige andere spelers hebben door kwetsuren enz. het duidelijk moeilijker. En niet vergeten dat ook Oxaco een speler extra had ten opzichte van de heenmatch, en die scoorde 17 punten. Volgende week beter, is het enige dat we kunnen en moeten besluiten .

Glenn Brabants 6-1, Filip Leemans 2-3, Nick Hedeman 0-5, Wouter Op de Beeck 3-0, Wim Teugels 2-2, Jonas Van Boxel, Mathias De Decker 1-1, Sergueï Van der Auwera 3-2, Remi Vandenbroeck 7-6, Dzan Erden 2-10, Tristan Baguet 4-0 .

Vrije worpen: 15/25 = 60% (Remi 2/2, Wouter 1/1, Nick 3/4, Sergueï & Dzan 3/6, Mathias 2/4, Glenn 1/2).


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page