top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar U14 – Melsele B 49 – 27 (26 – 16)


We begonnen met volle overgave en inzet, en dat rendeerde. Ongeveer iedereen kwam onder het bord, en er werd goed afgewerkt. Onze inzet en snel spel werkte wel op de bezoekende coach haar zenuwen, maar bracht ons 20 punten op (1°Kw.: 20/8) .

In het tweede kwart voelden we ons misschien al wat te gerust in de goede afloop, en werden wat nonchalanter. Hierdoor moesten we dit kwart aan Melsele laten (6/8), en had onze interim-coach Alan een beetje pep-talk nodig (Rust: 26/16) .

Na de rust waren we terug wakker. Onze snelheid en préséance onder de borden zorgden voor een goed resultaat (11/6), maar nu mochten we niet meer verzwakken (3°Kw.: 37/22) .

Dat deden we in het laatste kwart dan ook niet, en er kwam nog een 12/7 bij, waardoor we de wedstrijd met 22 punten voorsprong konden afsluiten.

De bezoekende coach richtte haar frustratie dan maar op de dienstdoende ref. Die volgens haar waarschijnlijk nog nooit een match basket gezien had. Dit en nog veel meer werd neergeschreven in een nota op de tablet na de match, en daarna sloot ze onze tablet zelf af (nog voor de ref of Telstar dit zelf konden doen) zodat we er zeker niets meer konden bijzetten. Deze houding is zeer klein te noemen, en tamelijk agressief tegenover een bereidwillige seniorspeler die op het laatste ogenblik onze normale clubref (die gekwetst was uitgevallen) wou vervangen om de match toch te kunnen spelen. En als men alleen moet fluiten is het niet eenvoudig, maar toch deed hij dit vrij behoorlijk .

Axelle Bruggeman 2-4, Julliette Quagliara, Courage Owieadolor 8-6, Renee Van Eyken 10-6, Quinten Stroobant 4-2, Sien Debeuf 2-2, Euan Pols 0-3.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar – Schelle A 55 - 33 (26 – 13)

De bezoekers waren met negen, en konden dus regelmatig wisselen en rusten, waardoor ons zestal weer de mouwen moest opstropen. We waren ginds trouwens met 1 luttel puntje gaan verliezen, en dat wiste

Telstar – Mercurius C 73 - 28 (36 – 13)

Hetzelfde verhaal als vorige thuismatch, weer maar met vijf. Nu was Sien vervangen door Roberto, en de andere 4 bleven op post. De bezoekers waren met negen, en konden dus regelmatig wisselen en ruste

Telstar – Willebroek A 48 - 27 (18 – 16)

Blijkbaar was er deze week een algemene weekend planning, want we geraakten amper aan voldoende spelers. Gelukkig wou Sien uit verlof over en weer komen om de match te spelen, zodat we dan toch met vi

bottom of page