top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar – Willebroek A 48 - 27 (18 – 16)


Blijkbaar was er deze week een algemene weekend planning, want we geraakten amper aan voldoende spelers. Gelukkig wou Sien uit verlof over en weer komen om de match te spelen, zodat we dan toch met vijf konden spelen. De bezoekers waren met tien, stonden hoger gerangschikt, en keken (vooral hun coach) met wat medelijden naar onze minimale bezetting. Daar gingen we niet goed van zijn. En inderdaad, we deden onze uiterste best, maar konden toch niet vermijden dan Willebroek nu reeds aan kop kwam (1°Kw.: 9/10) .

In het tweede kwart zorgde eerst Gus M. (5p) voor de punten. Iets later werd dat overgenomen door Courage (4p). Maar in verdedigend opzicht werd er door alle vijf voortreffelijk gespeeld, en vooral dat loonde. Onze tegenstrevers geraakten slecht aan 3 korven (9/6), en wij namen zowaar de koppositie over (Rust: 18/16) .

Na de rust zouden we wel eens op onze adem kunnen trappen, maar op het veld zagen we het eigenlijk het tegendeel gebeuren. Er werd door ons vijftal snel en snedig gespeeld, en dit zonder het verdedigend werk te verwaarlozen. Gus S. ging nu ook meer inside, en zo nodig zorgde de shotjes van Renee voor paniek in de bezoekende rangen. Hun coach die van in het begin zaagde over onze spelers, de refs enz., kon het niet geloven en begon nu nog alleen te zagen tegen zijn eigen bankzitters. Een mooie 16/6 was het resultaat van al die arbeid (3°Kw.: 34/22) .

Het vierde kwart bevestigde wat in het derde kwart al te zien was. Even was er (lichte) paniek, en hoop bij de tegenstrever, toen Gus S. met een 5de fout naar de kant moest. Ogenblikkelijk volgde er een time-out en werd er een nieuwe tactiek afgesproken (die ze waarschijnlijk nog nooit gespeeld hadden, en zeker niet met 4 spelers). Maar het werd perfect uitgevoerd en ook nu was er geen doorkomen aan, en een mooie en verdiende overwinning was het gevolg.

Dit was gezien de omstandigheden een topprestatie van deze vijf spelers, zonder de coach te vergeten natuurlijk.

Gus Somers 4-10, Gus Matthys 7-11, Courage Owieadolor 5-7, Renee Van Eyken 2-2, Sien Debeuf .

Vrije worpen: 5/12.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar U14 – Melsele B 49 – 27 (26 – 16)

We begonnen met volle overgave en inzet, en dat rendeerde. Ongeveer iedereen kwam onder het bord, en er werd goed afgewerkt. Onze inzet en snel spel werkte wel op de bezoekende coach haar zenuwen, maa

Telstar – Schelle A 55 - 33 (26 – 13)

De bezoekers waren met negen, en konden dus regelmatig wisselen en rusten, waardoor ons zestal weer de mouwen moest opstropen. We waren ginds trouwens met 1 luttel puntje gaan verliezen, en dat wiste

Telstar – Mercurius C 73 - 28 (36 – 13)

Hetzelfde verhaal als vorige thuismatch, weer maar met vijf. Nu was Sien vervangen door Roberto, en de andere 4 bleven op post. De bezoekers waren met negen, en konden dus regelmatig wisselen en ruste

bottom of page