top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar – Mercurius C 73 - 28 (36 – 13)

Hetzelfde verhaal als vorige thuismatch, weer maar met vijf. Nu was Sien vervangen door Roberto, en de andere 4 bleven op post. De bezoekers waren met negen, en konden dus regelmatig wisselen en rusten, waardoor het weer niet gemakkelijk dreigde te worden. In het begin is van zoiets natuurlijk nog niets te merken, en we openden heel sterk. Vooral Gus M. liet de punten niet liggen, en we namen 5 punten voorsprong (1°Kw.: 17/12) .

In het tweede kwart zorgde eerst weeral Gus M. (8p) voor de treffers. De anderen konden niet anders dan zijn goede voorbeeld te volgen, en we scoorden zelfs meer dan in het vorige kwart. Opmerkelijk was het dat onze tegenstrevers door eigen falen en ook een voortreffelijke verdediging slecht 1 punt (19/1) konden optekenen (Rust: 36/13) .

Na de rust werd het tempo even gedrukt. We hadden natuurlijk die grote voorsprong, en zaten ook een beetje met de schrik van te vermoeid te worden. Maar toch wonnen we ook dit kwart met 12/7, en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld (3°Kw.: 47/20) .

In het laatste kwart moesten we ons niet meer inhouden, en gingen alle registers weer open. Iedereen deed weer zijn duid in het zakje, de score ging flink omhoog en verdedigend was er weer bijna geen doorkomen aan (25/8). Dat was zowel qua basketspel als op fysiek vlak een prestatie om fier op te zijn.

Gus Somers 7-7, Gus Matthys 14-14, Courage Owieadolor 6-6, Renee Van Eyken 5-0, Roberto Van den Hende 4-10 .

Vrije worpen: 7/16.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar U14 – Melsele B 49 – 27 (26 – 16)

We begonnen met volle overgave en inzet, en dat rendeerde. Ongeveer iedereen kwam onder het bord, en er werd goed afgewerkt. Onze inzet en snel spel werkte wel op de bezoekende coach haar zenuwen, maa

Telstar – Schelle A 55 - 33 (26 – 13)

De bezoekers waren met negen, en konden dus regelmatig wisselen en rusten, waardoor ons zestal weer de mouwen moest opstropen. We waren ginds trouwens met 1 luttel puntje gaan verliezen, en dat wiste

Telstar – Willebroek A 48 - 27 (18 – 16)

Blijkbaar was er deze week een algemene weekend planning, want we geraakten amper aan voldoende spelers. Gelukkig wou Sien uit verlof over en weer komen om de match te spelen, zodat we dan toch met vi