• Coach Lieve

Sobabee B - Telstar B 95 – 51 (41 – 21)


We hadden thuis gewonnen van Sobabee B, en in het klassement staan ze twee plaatsen achter ons. Dit zou moeten een haalbare kaart zijn. We moesten de inbreng van Glenn, Tristan, en Jonas wel missen en Wim was maar half in orde, maar Josse was er wel bij. Maar bij de opwarming viel al vlug op dat er bij hun 5 andere spelers aanwezig waren dan in de heenmatch, misschien hadden ze ook te kampen met afwezigen.

We begonnen goed tegen de vijf basis spelers (die we allen nog kenden), en we liepen al snel 6 punten uit (6/12). Toen kwamen er enkele wissels, en kregen we enkele onbekende spelers tegen, waaronder een kloeke center van 2 m (die blijkbaar zijn eerste match speelde met deze ploeg). En die wissels maakten een zeer groot verschil. Onze tegenstrever was plots onherkenbaar, en zeker niet meer die ploeg uit de onderste regionen van het klassement (1°Kw.: 18/14) .

In het tweede kwart werden we helemaal overspeelt (23/7), en leek Sobabee een ploeg uit de top van het klassement. Zoals hierboven reeds aangehaald, een grote stevige center die ook een afstandsshot had, en drie dribbelaars met een sterke drive, een goed shot en die sneller liepen dan Josse. Vooraleer we hier enig verweer vonden was het al rusten geblazen (Rust: 41/21) .

Na de rust konden we ons zelf ons spel een beetje herpakken (25/17), maar hun afstoppen zat er zeker niet in. (3°Kw.: 66/38) .

In het vierde kwart werd het verschil tussen de twee ploegen nogmaals bevestigd (29/13). En we konden niet anders dan met lege handen terug huiswaarts keren.

Misschien hadden we een offday, maar als men weet dat Vriendenhof hier tegen deze versterkte ploeg die vandaag aantrad de grootste moeite had (winst met 1 puntje), dan kan men ook zeggen dat die een offday kenden. Maar een andere mogelijkheid is ook (en dat geloof ik eerder) dat het met het spel en de kwaliteit van deze tegenstrever te makken had. Weer een kans op 3 punten kwijt gespeeld, maar zo vlug geven we niet op. Nu een paar weken rust en bezinning, om er daarna met volle kracht en nieuwe moed in te vliegen.

Josse Gobel 2-2, Filip Leemans 3-6, Nick Hedeman 0-7, Wouter Op de Beeck 3-2, Wim Teugels 2-2, Mathias De Decker 2-3, Remi Vandenbroeck 7-6, Wouter Caron 2-2 .

Vrije worpen: 18/33 = 55% (Remi 5/6, Josse 4/6, Mathias 3/6, Nick, Wouter O & Wouter C 2/4).


8 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 BBC Telstar Mechelen