top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

U12B: Kangoeroes Pitzemburg - Telstar BBC


Door omstandigheden moesten we met 5 spelers naar stadsgenoot Pitzemburg afzakken. Geen simpele opdracht om op een zaterdagochtend voorgeschoteld te krijgen. Dit was echter buiten Elias, Heleen, Adam, Jef en Stella gerekend. Een minuutje duurde het en dan vertrok de Telstar-trein. Via scores van Elias, Heleen en Adam namen we direct een 1-6 voorsprong en daar bleef het niet bij. Sterke defense zorgde ervoor dat de thuisploeg volledig lam gelegd werd en pas in de 10de minuut weer tot scoren kwam. Ondertussen was bij Telstar al iedereen tot scoren gekomen en was het na het eerste kwart 5-24.

In het 2de kwart gingen we op hetzelfde elan voort. Af en toe een beetje concentratieverlies waardoor we "easy baskets" misten maar Telstar domineerde de wedstrijd zo met als gevolg dat we nog verder wisten uit te lopen en gingen rusten met een ruststand van 9-42.

Tijdens de rust namen we echt rust zodat we onze toch wat vermoeide benen konden sparen echter dit leidde wel tot een te lakse defense. Pitzemburg profiteerde hier optimaal van en startte sterk. Domme passes en te weinig overtuiging in aanval zorgde ervoor dat we niet direct weerwerk konden bieden maar langzaam maar zeker knokten we ons toch weer in de wedstrijd. De "Pitzkes" konden deze keer toch het kwart (17-14) naar zich toe trekken. Stand na het derde kwart: 26-56

Tijd voor een sterk slotakkoord.

Iedereen was terug met zijn hoofd bij de wedstrijd en dat was te merken. Iedereen terug alert in defense. Passing beter en de afwerking was feilloos. Ook Stella bleef doorbijten ondanks pijn aan de knie. Daardoor bleef ze wat beperkter in haar scores maar zonder haar werkkracht en vechtlust hadden we het heel wat moeilijker gehad. Adam bleef de ene na de andere rebound nemen om dan daarna aan de overzijde te scoren. Jef vond de weg naar de basket en ook Heleen en Elias bekroonden hun prachtige prestatie met nog enkele mooie scores. Ik kan enkel tevreden zijn over wat ik vandaag zag. Wat een wedstrijd, wat een karakter en doorzettingsvermogen. Echt trots op deze ploeg.

Eindstand: 38-83

Speelden voor Telstar: Jef(11), Elias(33), Adam(17), Heleen (18), Stella (5)

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page