top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Vriendenhof B-Telstar B 77 – 66 (43 – 31)


We begonnen niet slecht, maar de thuisploeg liet van in het begin zien wat hun sterkste wapen was. We waren 3 min. ver en we hadden al 3 driepunters moeten slikken. Voor de rest speelden we goed mee en we bleven zeker aanklampen (1°Kw.: 20/14) .

Het tweede kwart verliep ongeveer hetzelfde. In het veldspel waren we zeker hun gelijke, maar weer gingen er vier bommen in, en sommige zelfs van ver voor de driepuntlijn. Dit resulteerde met 23/17 weer in zes punten (extra) achterstand (Rust: 43/31) .

Na de rust probeerden we met zijn allen de situatie nog enigszins om te keren. Sommige spelers scoorden nu iets minder, maar dat werd vlot gecompenseerd door anderen die voor de rust iets minder aan het kanon stonden. Maar dit goed ploeg- en samenspel werd gecounterd (21/17) door weer 5 driepunters tegen. Ze zaten nu al aan 13 stuks, en we konden dit verder in de match nog beperken tot 14 stuks. Wat niet zo slecht bleek te zijn, want enkele weken geleden lukten ze 31 stuks (93 punten dus) in één wedstrijd. (3°Kw.: 64/48).

In het vierde kwart slaagden we er in om hun kanonnen stil te leggen, met als gevolg dat we dit kwart winnend (13/18) afsloten. Om nog even op dit driepunters festival terug te komen, als we alle bommen herleiden tot 2 punten (zoals in de heel oude tijd) dan was de uitslag 63/63, en konden we ons opmaken voor nog eens 5 min. extra speeltijd, en we hadden het laatste kwart al gewonnen.

We moesten naar huis (zoals verwacht trouwens) zonder punten, maar konden toch terug kijken op een goede prestatie tegen de leidersploeg. Volgend week weer zo een opdracht, maar dit was zeker een opsteker voor wat daarna nog volgt .

Glenn Brabants 16-0, Nick Hedeman 0-2, Wouter Op de Beeck, Wim Teugels 6-5, Jonas Van Boxel, Mathias De Decker 2-5, Remi Vandenbroeck 6-11, Tristan Baguet 1-12 .

Vrije worpen: 11/19 = 58% (Remi 7/10, Glenn 2/2, Wim 1/2, Tristan 1/3).


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page