top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

U12B: Basket Willebroek- Telstar BBC

Voor de eerste wedstrijd van de tweede ronde trokken we naar de sporthal in Klein Willebroek. Ook in de eerste ronde speelden we al tegen dit team dus we wisten dat dit een serieuze opdracht was.

Willebroek begon sterk aan de wedstrijd en wij waren op dit vroege uur blijkbaar nog een beetje aan het slapen want na drie minuten stonden we al 6-0 achter. Tijd voor een vroege time-out. Eventjes iedereen wakker geschud en dan bleek direct dat we als we ons aan de afspraken houden duidelijk sterker zijn. Drie minuten later hingen de bordjes dan ook terug gelijk op 7-7. Echter wederom dommelden we in slaap en vergaten dat we ook een defensieve opdracht te vervullen hebben. Gelukkig bleven we zelf ook scoren waardoor we na het eerste kwart 2 puntjes in het krijt stonden. (13-11)

Het begin van het tweede kwart was dan weer voor Telstar betere defense en passing zorgden er voor dat we op en over de tegenstander gingen en een vier punten voorsprong namen.(13-17) Echter daarna vervielen we weer in het eerdere spel. Te weinig rebounds en te lakse defense zorgden ervoor dat Willebroek weer de overhand nam in het spel met een 10-2 in de laatste vier minuten. Ruststand: 23-19

Dat we in de tweede helft uit een ander vaatje moesten tappen was duidelijk. De spelers vertrokken met een duidelijke opdracht. Full court defense en laat ze werken voor elke pass die ze willen geven. En dat werkte. Willebroek slaagde er niet meer in om te scoren echter ook wij moesten wachten tot de vierde minuut om de score te openen. Telstar bleef nu echter werken en het beloofde een strijd tot het einde te worden. Beide ploegen gaven nu het beste van zichzelf en streden hard voor elke bal. Slecht nieuws voor hartpatiënten. Telstar sloot dit kwart winnend af waardoor we drie puntjes terug kwamen en nog slechts één puntje achterstand hadden. (32-31)

Laatste kwart. Money time. Nog tien minuten hard werken en ons verstand gebruiken.

Willebroek startte echter sterker en liep direct terug 5 punten uit. We reageerden gelukkig sterk. Via een vrijworp van Jef en scores van Margaux en Fons zetten we de zaak recht. Het blijft op en neer gaan en alle spelers vechten voor wat ze waard zijn. Uiteindelijk kan Telstar zijn zenuwen beter bedwingen dan een zeer verdienstelijk Willebroek. En met een laatste score van topscorer Fons in de laatste minuut komen we vijf punten voor. Willebroek komt nog één keer tot scoren maar dan kunnen we met 16 seconden te gaan de wedstrijd uitdribbelen. Verdiend gewonnen in een wedstrijd die mits betere afwerking en iets meer concentratie veel eerder beslist had moeten zijn.