top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Stabroek C 71 – 64 (25 – 29)


We hadden nog een rekening openstaan van in de heenmatch (verloren met 3 puntjes), en die hadden we altijd winnend moeten afsluiten. Maar we speelden een minder derde kwart, en de arbitrage was ons niet goed gezind.

We begonnen dus geconcentreerd en gemotiveerd aan deze wedstrijd en liepen 7 punten uit (10/3). Stabroek liet zich natuurlijk niet doen, maar door het scorend vermogen van Remi (12p) konden we dit kwart toch met 5 punten voorsprong afsluiten (1°Kw.: 23/18) .

Ginder was ons derde kwart heel slecht, en nu was het precies dat dit in het tweede kwart ons weer ging overkomen. We konden gelukkig nu wel de score van onze tegenstrever beperken (2/11), maar onze afwerking was helemaal stil gevallen (Rust: 25/29) .

Na de rust begon de ploeg beter te draaien, en was het Wim (10p) die voor de nodige punten zorgde. We scoorden nu 25 punten (wat een verschil met vorig kwart!), en met 25/19 kwamen we terug aan leiding (3°Kw.: 50/48)

Er werd langs beide kanten bijna niets gefloten, en daar probeerde onze bezoekers van te profiteren, maar wij lieten ons natuurlijk niet doen. Toch werd het zeer benard toen ze in de zesde minuut op en over ons wipten, en 3 punten voor kwamen. Remi kon nog minderen tot één punt, maar dank zij één vrije worp (ze misten er één) werd het dus terug 2 punten. We hadden nog een laatste shot om het tij te keren, maar dat ging naast. Tristan pakte de rebound, maar zijn shot ging dus ook naast. Door een zware bewaking van onze grote spelers waren ze Glenn uit het oog verloren. Die pakte de rebound en kon alsnog afwerken. We waren (voorlopig) gered, en dus wachtte er ons minstens één verlenging (4°Kw.: 61/61).

Elk detail zou nu kunnen meespelen. Maar zoals zo dikwijls heeft de ploeg die terug gekomen is moreel voordeel, en dat was ook nu het geval. Bij hun lukte er niet veel meer, en bij ons kwam ongeveer iedereen tot scoren (10/3). Een deugd doende thuisoverwinning, en vooral 3 punten bij voor we volgende wedstrijd naar het ongenaakbare Vriendenhof moeten trekken.

We moeten spijtig genoeg nog vermelden dat één van hun spelers zelf ongelukkig botste tegen de elleboog van Remi, en dit werd door beide ploegen erkend als “zonder fout”. Hij zou (volgens latere berichten) een breuk hebben van kaak en oogkas. We kunnen alleen ons medeleven betuigen bij zo’n spijtig ongeval .

Glenn Brabants 3-2-0, Filip Leemans 0-6-0, Nick Hedeman 2-5-2, Wouter Op de Beeck, Wim Teugels 6-14-2, Mathias De Decker 0-2-0, Remi Vandenbroeck 12-4-2, Tristan Baguet 2-3-4 .

Vrije worpen: 8/13 = 62% (Wim 2/2, Tristan 3/4, Remi 2/3, Nick 1/2).


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page