top of page
Foto van schrijverLieve Verhelst

U12B: Telstar BBC - Basket Willebroek

Laatste wedstrijd van het jaar tegen Basket Willebroek. Daar hadden we nog iets tegen recht te zetten.

We begonnen sterk via twee mooie drives van Elias, echter door een toch wat te lakse defensie nam de tegenstander de leiding over.(4-6) Tijd voor een time-out. Na even op de verdedigende plichten gewezen te zijn herpakte Telstar zich en plaatste via Stella, Margaux en een zeer sterke Elias, een 10-0 tussensprint. Wat de stand na het eerste kwart op 14-6 bracht.

Het tweede kwart begon met twee snelle scores van Willebroek maar, wederom, zette Elias dit via twee scores weer recht. Ook Mani deed zijn duit in het zakje en verrichte een heel goede job in defensie. Ondertussen deed ook Margaux een puike job in defense tegen de veel grotere 12 van Willebroek en beperkte haar in haar score terwijl ze zelf wel regelmatig tot scoren kwam. Op het einde van het tweede kwart werd onze defense wat zwakker en verzorgden we onze passing minder waardoor Willebroek toch weer dichterbij kwam en de 10 punten voorsprong toch nog herleid werden tot 4 puntjes voorsprong. Na de rust moesten we dat terug beter doen. Ruststand: 22-18

Beide ploegen begonnen er alvast met volle overtuiging aan. Via Fons, die eindelijk de weg naar het doel vond, werd de score geopend, gevolgd door twee doelpunten van Willebroek. Twee puntjes verschil nog. Echter onze jongens en meisjes wisten van geen opgeven en duwden door. Fons scoorde nu aan de lopende band en ook Margaux bleef haar puntjes maken. Ook Mani kwam wederom tot scoren. Volgens mij doet hij ondertussen toch een gooi naar de revelatie van dit seizoen bij de U12B. Een pluim naar coach Veerle voor het werk met hem vorig seizoen. Willebroek kwam dankzij het knappe defensieve werk niet tot scoren gedurende 5 minuten waardoor we weer een 10-0 plaatsten. Voorbij was de wedstrijd echter zeker nog niet want wederom konden we de kloof niet echt vasthouden en kon de tegenstander milderen waardoor we het derde kwart afsloten met een 7 punten voorsprong. 36-29

Met Elias, Adam, Heleen, Fons en Mani begonnen we aan het laatste kwart. Heleen werd foutief afgestopt en zette een vrijworp om. Waarna Fons via een Lay-up en bijhorende vrijworp een driepunter maakte. Willebroek stribbelde nog even tegen maar dan scherpten we onze defense nog aan wat resulteerde in verschillende fast-breaks met afwisselend scores van Fons en Margaux en Elias die enkele mooie assist gaf. Eindstand: 50-37

Voor Telstar speelden: Jef, Mani, Elias, Adam, Heleen, Fons, Stella, Margaux