top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – N.Brabo B 60 – 55 (26 – 18)


Deze wedstrijd was super belangrijk i.v.m. de degradatiestrijd, een vier-punten match dus. Sommige van onze spelers leken daarom nogal zenuwachtig voor de match, maar eens de wedstrijd op gang kwam, was daar gelukkig nog weinig van te merken. Wim zijn vizier stond bijzonder scherp afgesteld, en, hij opende met 8 punten op rij. Remi zorgde daarna met twee vrije worpen voor een 10/0 score. Daarna liet ook Nieuw Brabo van zich horen, maar met onder andere een driepunter van Glenn konden we toch naar het volgend kwart gaan met 10 punten voor (1°Kw.: 16/6) .

In het tweede kwart hadden we het wel wat moeilijker, maar gelukkig maakte Wim weer 6 punten. Zo moesten we niet veel (10/12) van onze voorsprong afgeven (Rust: 26/18) .

Een goede uitgangspositie om de tweede helft aan te vangen, maar dat één speler 54% van onze punten maakte kon misschien wel tot een probleem uitgroeien. Kapitein Mathias had dit begrepen, en samen Remi (en natuurlijk ook de anderen) zorgden ze met 18/10 voor een nieuwe impuls. Met zestien punten voorsprong konden we dus met een redelijk gerust gemoed aan het laatste kwart beginnen (3°Kw.: 44/28) .

Maar van dat gerust gemoed was niet veel te merken in dit kwart. Supporters keken met ongeloof naar wat er toch weer op het veld afspeelde. Sommigen lieten hun man te gemakkelijk lopen, passen werden blind en getelefoneerd (af)gegeven, we gingen weer voor eigen succes spelen, en simpele inleggers werden gemist. De enige uitleg zou zenuwen kunnen zijn, maar die waren voor de match ook aanwezig. Gevolg was dat onze tegenstrever op 30 sec. voor het einde op 56/55 kwam, en de toestand heel gevaarlijk werd (16/27). Het siert Remi dat hij op dat moment zijn koelbloedigheid terug vond, en met twee korven op een rij de eindstand vast legde.

Een verdiende overwinning en de broodnodige punten zijn binnen, maar het mocht best iets minder spannend zijn. We stonden de ganse match op kop, en mits we een goed vierde kwart spelen als team, hadden we die stress kunnen vermijden .

Glenn Brabants 3-0, Filip Leemans 2-0, Nick Hedeman 0-2, Wouter Op de Beeck 0-1, Wim Teugels 14-6, Jonas Van Boxel 2-0, Mathias De Decker 0-7, Remi Vandenbroeck 4-11, Wouter Caron 0-5, Tristan Baguet 1-2 .

Vrije worpen: 12/18 = 67% (Remi 7/10, Wim 2/2, Wouter OdB, Mathias & Tristan 1/2).


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page