top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Kontich D - Telstar B 25 – 14 (66 – 38)

Horticult Kontich Wolves liet er geen gras over groeien, en nog voor we goed en wel gestart waren, hadden we al 3 driepunters van drie verschillende spelers in onze korf. Het goede nieuws was dat we de thuisploeg verder goed konden afstoppen, maar het (heel) slechte nieuws was dat we er zelf aanvallend niets van terecht brachten (1 goal en 1 vrije worp). Pogingen en kansen creëerden we wel, maar scoren wou maar niet lukken. Als ge een tegenstrever buiten driepunters volledig kunt af stoppen, moet ge die gelegenheid waarnemen om een voorsprong uit te bouwen, en dat mislukte volledig (1°Kw.: 9/3) .

In het tweede kwart liep het een beetje beter, maar 3 korven en 5 vrije worpen is ook niet zo denderend. Verdedigend bleven we hard werken, en onze tegenstrever won weliswaar dit kwart ook, maar kon zijn zijn wil (16/11) als hoog geklasseerde niet echt opleggen (Rust: 25/14) .

Na de rust bleven we aanvallend onze goed afgedwongen kansen naast de ring deponeren, en als Kontich er dan nog eens 4 driepunters in legt (9/23), zakten we naar minder dan de helft van hun punten (3°Kw.: 48/23) .

In het vierde kwart begonnen we eindelijk efficiënter te spelen (18/15). Het was normaal dat we hier bij deze hoog geklasseerde ploeg kwamen verliezen. Maar met het nodige zelfvertrouwen (en dat is problematisch aan het worden) en met een juiste focus hadden we deze tegenstrever het heel moeilijk kunnen maken .

Filip Leemans 3-0, Nick Hedeman, Wouter Op de Beeck, Wim Teugels 0-4, Jonas Van Boxel 0-6, Mathias De Decker 3-0, Remi Vandenbroeck 4-9, Wouter Caron 2-0, Tristan Baguet 2-5 .

Vrije worpen: 15/27 = 56% (Remi 9/13, Mathias 3/6, Jonas 2/2, Filip 1/2)

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve