top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Okido C - Telstar B 75 – 76 (39 – 31)


Het goed gevoel na de vorige match moeten we proberen vast te houden, maar dat zal niet gemakkelijk worden in het hol van de Okido-leeuw. En inderdaad de thuisploeg beet van zich af, en vooral hun nr6 liet met 3 driepunters (een totaal 13p.) zien wat voor een schutter hij was. Wij speelden niet slecht, maar blonken uit in het missen van de gecreëerde kansen. Een achterstand van 10 p. op het einde van het 1ste kwart was het spijtige gevolg (1°Kw.: 21/11) .

In het tweede kwart kwamen we stilaan onder stoom, en vooral Remi (13p.) bewees dat hij baas was onder de borden. Hun grotere nr16 moet te veel fouten maken om hem af te stoppen, en zijn vervanger lukte zelf daar niet in. Spijtig dat Filip op dat moment uitviel, maar de rest van de ploeg trok zich daaraan op, en we konden dit kwart (18-20) naar ons toe trekken (Rust: 39/31) .

Na de rust begon de thuisploeg weer sterk, met een bom en wat andere punten. En juist als ze dachten Remi de doorgang naar hun korf te kunnen beletten, scoorde hij twee maal van achter de driepuntlijn. Dat plannetje konden ze dus beter terug opbergen, en het spelbeeld van het tweede kwart werd weer helemaal zichtbaar. We namen 10 punten terug (16/26) en kwamen voor het eerst op voorsprong (3°Kw.: 55/57) .

Het vierde kwart was evenwichtiger, maar nu kwam bij ons ongeveer iedereen tot scoren. Hierdoor, en door schitterend defensief werk (met een opvallende Nick) liepen we 6 punten uit op 40 sec voor het einde. Een tweetal vrije worpen en weer een bom van hun nr6 (ruim laat terug ingekomen) maakte het op 10 sec voor het einde nog erg spannend. Okido probeerde nog een slotoffensief, maar wij gaven geen duimbreed meer toe. De vreugdedansjes bij het eindsignaal gaven aan hoe de zenuwen van de spelers (plus de coach en de supporters) onder druk hadden gestaan. Een welgemeend proficiat aan de ganse ploeg voor deze moeilijke maar verdiende punten. Hier op Okido gaan er nog veel sneuvelen, maar wij kwamen hier winnen.

Glenn Brabants 0-7, Filip Leemans, Nick Hedeman 4-3, Wouter Op de Beeck 2-3, Wim Teugels 6-5, Mathias De Decker 0-4, Remi Vandenbroeck 15-19, Wouter Caron 2-2, Tristan Baguet 2-2 .

Vrije worpen: 14/27 = 52% (Remi 6/11, Nick 3/4, Wouter OdB 3/6, Glenn & Wim 1/2).


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page