top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Gembo D 68 – 71 (37 – 21)

Na een positief gevoel uit vorige (verliesmatch), waren alle neuzen in de zelfde goede richting gezet. Een goede start lag dus in de algemene lijn der verwachtingen. Wim opende, maar het waren vooral Remi, Tristan en Filip die in deze openingsfase voor de punten zorgden. Gembo wou een ontstane kloof van vijf punten wegwerken, maar na de daarvoor nodige time-out veranderde er niet veel aan het spelbeeld (1°Kw.: 19/12) .

In het tweede kwart waren we vooral sterk als ploeg. Verdedigend hadden we de bezoekers in een houdgreep (18/9), en aanvallend kon ongeveer iedereen scoren. Remi maakte de punten onder het bord, en we namen 16 punten voorsprong (Rust: 37/21) .

Na de rust begonnen we goed, en kwamen 20 punten voor. Maar moesten daarna wel toezien hoe onze tegenstrever met snel en hard spel aan zijn achterstand begon te knabbelen (15/24). Een normale evolutie (die ploeg had immers gewonnen tegen Cobras, en Vriendenhof het vuur aan de schenen gelegd), maar dramatisch was het niet omdat nu Wim (9p) losgekomen was en voor de nodige punten zorgde (3°Kw.: 52/45) .

In het vierde kwart werden we zenuwachtig, en waren met van alles en nog wat bezig (mekaar, één ref en het publiek), en vergaten zo in ploegverband te acteren. Aanvallend leek het (Wim 7p) nog wel te lukken, maar verdedigend lieten we steken vallen. Als in de zesde minuut (63/60) hun beste schutter uitvalt met 5 fouten, kon de match gespeeld zijn, maar we vergaten de andere schutters ook af te blokken. Dit en een paar verdedigende fouten zorgden er dan weer voor dat op 46 sec. voor het einde Gembo voor het eerst in de wedstrijd gelijk, en daarna aan de leiding kwam. Voeg daarbij nog het feit dat we vrije worpen nemen aan 75% in de eerste 3 kwarts, en dat dit in het laatste kwart terug valt op 50%. Weer een gemiste kans, en nu moeten we dringend enkele punten gaan halen voor ons klassement. Diegenen die alleen in de laatste minuten faalden, moeten de schuld van zich af zetten, want de uitslag van een match wordt bepaald over de volle 40 minuten.

We hebben weer eens laten zien tot wat we in staat zijn, maar moeten leren kalm te blijven en ons een ganse match focussen op ons spel, en niet op één of ander randgebeuren .

Glenn Brabants 0-2, Filip Leemans 9-0, Wouter Op de Beeck 3-4, Wim Teugels 4-16, Mathias De Decker, Remi Vandenbroeck 11-4, Wouter Caron 2-1, Tristan Baguet 8-4 .

Vrije worpen: 24/36 = 67% (Wim 10/13, Remi 5/8).

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve