top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Oxaco C - Telstar B 61 – 55 (33 – 33)


Er ontbraken dit weekend 4 spelers, dan is een trip naar Oxaco geen geschenk. Gelukkig konden we rekenen op Kevin en Bram om onze overgebleven 6 spelers toch tussendoor een rustmomentje te gunnen. Hun nr.6 (8p) was in deze beginfase de gevaarlijkste man. Maar op het moment dat de thuisploeg dacht dat het gemakkelijk verdedigen was onder het bord, omdat we zo gezegd maar één center bij hadden, ontpopte Wouter O. met bijna 6 punten op een rij als onze scoorder onder het bord. Hierdoor konden we in de wedstrijd blijven (1°Kw.: 18/12) .

Na de eerste onderbreking werd onze defence nog iets scherper gesteld, en Oxaco had het daar behoorlijk lastig mee. Op dat moment was ook Remi op dreef gekomen, en daar nog 3 driepunters bovenop (2x Filip & Wouter C.), zorgde voor een schitterde resultaat (15/21). De bordjes hingen bij het rustsignaal dus weer helemaal gelijk (Rust: 33/33) .

Na de rust begon onze tegenstrever onze weg naar hun doel met alle middelen af te schermen. Ze schuwden de (lichte) fouten niet want ze waren toch met genoeg. Alleen Remi geraakte nog aan een gelukte (3x) korf, en al onze andere punten verkregen we van op de vrije worplijn (16/16). Ons vrije worpen percentage was goed, en hierdoor bleven we in de match (3°Kw.: 49/49) .

Het beloofde dus nog een spannend laatste kwart te worden, maar het moeilijk tot scoren komen in het vorig kwart kon ook wel te wijten zijn aan stilaan opkomende vermoeidheid. We begonnen nog goed met een bom van Filip, maar daarna viel onze score ongeveer 5 minuten volledig stil. Daarna lukte Remi nog 3 vrije worpen, en dat was dus alles. Verdedigend hielden we het nog wel vol, dus echt fysiek was er geen echt probleem, maar de frisheid (nodig om juiste keuzes te maken en te scoren) was dus duidelijk verdwenen. Dat is wat men noemt “het vat was af”. Als we met de terugmatch zo spelen en voltallig zijn, moeten we niet bang zijn voor een goede revanche .

Glenn Brabants 0-2, Filip Leemans 7-3, Wouter Op de Beeck 9-1, Remi Vandenbroeck 11-12, Wouter Caron 4-3, Tristan Baguet 2-1, Kevin Buelens, Bram Spruyt .

Vrije worpen: 21/31 = 68% (Remi 11/14, Wouter C. 4/6, Glenn 2/2, Filip 1/1, Wouter O. 2/4, Tristan 1/2).

Vrije worpen Oxaco 11/24 = 45%. Dus dat was de meerwaarde waarop we de match hadden kunnen winnen.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page