top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

U12B: Kangoeroes Pitzemburg E – Telstar BBC B

Op de eerste wedstrijddag van de competitie verloren we thuis tegen dit team met een beschamende 18-48. We hadden dus iets recht te zetten want we speelden toen duidelijk onder ons niveau.

Onze ploeg stond dan ook gemotiveerd aan de start van de wedstrijd en eigenlijk hadden we ook direct moeten kunnen uitlopen maar door vele gemiste easy-baskets kon Kangoeroes nog bijblijven.

De zenuwen speelden ons duidelijk een beetje parten. Stand na eerste kwart: 10-13

In het begin van het tweede kwart werd onze defense wat straffer en stopten we met de gemakkelijke lay-ups te missen. Gevolg was een 0-8 tussenspurt en dat kwam Kangoeroes nooit meer te boven. Fons strooide assists in het rond en kwam ook zelf makkelijk tot scoren. Elias teisterde met vele steals en block-shots het aanvallend gedeelte van de tegenstrever waardoor we bijna continu Fast-break konden lopen. Ook Jef, Margaux en Stella kwamen tot scoren wat resulteerde in een 19-33 ruststand.

Dat dit de spelers duidelijk goed had gedaan werd duidelijk in het derde en vierde kwart waarin Telstar doorging op hetzelfde elan en de tegenstander compleet van het terrein speelde. Stand na derde kwart: 25-55

In het laatste kwart duwden we nog eens extra door. Bedoeling was om de 70 punten te halen. Kangoeroes werd beperkt tot nog 5 puntjes in het laatste kwart en onze boys and girls voegden via Dario, Fons en voornamelijk Stella nog 21 punten toe aan het verdict. Jammer dat Adam wat ongelukkig was in de afwerking waardoor hij op 0 puntjes bleef steken. Zeker een werkpuntje. In ieder geval een zeer tevreden coach op het einde van de wedstrijd die een ploeg vol inzet zag en vele blije gezichtjes bij de spelers want het “Grote” Kangoeroes/ Pitzemburg werd toch maar mooi afgemaakt. Eindstand: 30-76

Voor Telstar Speelden: Jef(2), Elias(22), Adam(0), Dario(7), Fons(15), Stella(17), Margaux(13)