top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B - Z.K.Diam. B 60 – 65 (35 – 28)

Zuiderkempen heeft zowat tegen alle topploegen al gespeeld, en met een redelijk resultaat. Maar nu staan ze dus maar een beetje boven ons in het klassement, wat waarschijnlijk onder hun eigenlijke waarde is. We zullen dus ons beste spel boven moeten halen om enig resultaat te kunnen boeken. We begonnen dan ook (in tegenstelling van de vorige match) zeer geconcentreerd en gemotiveerd aan de wedstrijd. De eerste 3 minuten was gelijk opgaand, maar dan plaatsten we vooral via Wim en Remi een 13/0. Dit kwam hard aan bij de bezoekers en we eindigden het kwart met een voorsprong van inderdaad 13 punten (1°Kw.: 23/10) .

In het begin van het tweede kwart gingen we op onze elan verder, en kwamen aan een maximum voorsprong van 21 punten. Na een geslaagde time-out begonnen de bezoekers aan hun achterstand te knagen, en kregen we op onze beurt een 0/12 binnen. Het kwart werd nog redelijk afgesloten (12/18), en we konden als leider de rust in gaan (Rust: 35/28) .

Na de rust gingen we meer paniekerig acteren. We werkten allemaal individueel nog heel hard, maar vergaten te denken als ploeg. Na een 13/20 moesten we dulden dat onze bezoekers op gelijke stand kwamen (3°Kw.: 48/48) .

In het vierde kwart bleef hetzelfde spelbeeld zichtbaar. Het harde werk werd daardoor minder belangrijk, en na een 12/17 moeten we de overwinning aan onze tegenstrever laten.

Er werd (waarschijnlijk door de zenuwen) te veel gezondigd tegen gezonde basisprincipes : 24 sec. rond spelen als je 20 punten voorstaat in plaats van om de 10 sec. te shotten, zeker niet forceren en alleen doorgaan tussen twee torens, een pas met twee handen aanpakken en de focus behouden als je de kans krijgt op een easy-basket of vrije worp. Spijtig, want door onze verschroeiende start zat er een stunt zeker in, we verloren tenslotte slechts met 5 punten tegen een degelijke tegenstander .

Glenn Brabants 2-2, Filip Leemans 11-4, Nick Hedeman 2-0, Wim Teugels 13-0, Jonas Van Boxel 0-5, Remi Vandenbroeck 7-9, Wouter Caron, Tristan Baguet 0-5 .

Vrije worpen: 6/11 = 55% (Glen 2/2, Wim & Jonas 1/2, Remi 2/5).

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve