top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

U12B: Phantoms Boom C – Telstar BBC B


Dat dit een zware dobber ging worden wisten we op voorhand. Phantoms staat terecht en autoritair aan de leiding van onze reeks. Tegen 9 grotere speelsters stonden we voor een zware opdracht.

En inderdaad Boom greep ons direct bij de keel en na 2 minuutjes spelen stond het al 6-0. Eventjes Time-out om van dit geweld te bekomen en wat bij te sturen. Ondanks een betere defense waren we nog teveel onder de indruk en dribbelden ons te vaak vast en gaven slechte overhaaste passes. Op het einde nam Elias dan toch twee mooie shots wat resulteerde in een 24-4 na het eerste kwart.

Dat we beter konden was duidelijk. De scores van Elias zorgden ervoor dat ook de spelers dat beseften. Plots draaide het beter en kwamen we ook tot scoren. Een mooi shot Van Heleen. Een vrijworp en twee mooie drives van Fons. Dario die tot scoren kwam. Wederom Heleen die een goed shot nam. De tegenstander was nog steeds beter, maar we speelden mee en ook in defense werd er zeer hard gewerkt. Ruststand: 45-15

Al het goede leek terug te zijn vergeten in een zwakker derde kwart. We stopten terug met dribbelen aan de middenlijn. Speelden veel te ver van de basket. Waardoor Boom terug veel steals en bijhorende fast-breaks begon te verzamelen. Enkel via een drive van Margaux kwamen we dit kwart tot scoren. Veel te weinig, ook tegen deze ploeg. 65-17

Laatste kwart. En plots waren we terug wakker. Sterke defense, meer durf leidden tot een heel ander spelbeeld. Elias zet de boel weer in gang via een lay-up en bijhorende vrijworp waarna Stella ook twee keer binnen schiet. Fons, Margaux en wederom Dario komen ook nog tot scoren. Jammer van die laatste twee minuten waarin we plots terug alles vergeten en Boom nog 10 punten maakt. Maar de overige 8 minuten van het laatste kwart waren zeer sterk van onze eerstejaars Benjamins. Als we dit volgende week kunnen opbrengen tegen Kangoeroes zit een zege er zeker in. Eindstand: 89-30


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page