top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Mercurius B 58 – 71 (29 – 32)

Twee ploegen uit de middenmoot van het klassement, het kon spannend worden, maar we hadden dus wel een kans om de overwinning binnen te halen. Maar dan moest onze start wel beter zijn, want 4/12 na vijf minuten was niet schitterend. Al moeten we wel vermelden dat één van de refs ons niet echt gunstig gezind was. Dat men weinig fluit, is een kwestie van opvatting en interpretatie, maar als er partijdig gefloten wordt (waaronder een ingebeelde U2), is dit heel pijnlijk. Maar dit verklaard niet alles. Massa’s slechte en/of getelefoneerde passen en een gebrekkig afwerkingspercentage waren een belangrijkere oorzaak. (1°Kw.: 10/21) .

Het tweede kwart moest beter en gelukkig was het ook zo. Verdedigend was het nog niet top, maar wel voldoende om de bezoekers hun puntenaantal per kwart bijna te halveren. Aanvallend konden we daarvan echter te weinig profiteren (16/11), en Tristan (8 p) moest voor de helft van de punten zorgen. Hierdoor gingen we nog met een (lichte) achterstand de rust in (Rust: 29/32) .

Na de rust begonnen enkele spelers er door te komen, maar net dan zakten anderen dan weer weg. Dat bracht dus weinig zoden aan de dijk (16/22). En een paar ongelukkige vervangingen deden op dat moment de rest (3°Kw.: 45/54) .

In het vierde kwart kregen we plots wel de nodige en verdiende vrije worpen, maar ook daar deden we te weinig mee (6 op 12). Jonas moest een regelrechte elleboog stoot verwerken, ging bloedend aan mond en tanden van het veld, en dan kreeg hij nog onbegrijpelijk de fout tegen. Zodoende moesten we dit kwart ook afstaan (13/17) en was ons verlies een vaststaand feit.

Hopelijk was dit slechts een off-day, want anders gaan we nog een moeilijk seizoen tegemoet.

Glenn Brabants 3-9, Filip Leemans 3-0, Nick Hedeman 0-6, Wouter Op de Beeck 2-1, Wim Teugels 0-10, Jonas Van Boxel 3-0, Mathias De Decker 6-1, Remi Vandenbroeck 4-2, Tristan Baguet 8-0 .

Vrije worpen: 13/24 = 54% (Wim 4/4, Glenn 3/6, Remi 2/6).

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve