top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Sobabee B 69 –67 (36–32)


Sobabee had dezelfde problemen gehad met Cobras, zoals wij vorige week. Als dit een waardemeter kan zijn, dan zou dit wel eens een spannende match kunnen worden. Bij de bezoekers opende hun nr6 met een driepunter, en gaf zo al direct zijn visitekaartje af. Hij zou trouwens de ganse match ons net warm houden, maar dank zij het betere samenspel, een degelijke afwerking en ook de vlot omgezette vrije worpen (8/10) bleven we toch de leiding opeisen (1°Kw.: 20/19) .

Het tweede kwart bleef gelijk opgaand, we konden een klein kloofje maken. Maar als hun nr6 vlak voor de rust zijn vierde bom binnen deponeerde bleven we slecht 4 punten voor (Rust: 36/32) .

Na de rust deden onze tegenstrevers er alles aan om het tij te doen keren. Even leken ze daarin te slagen, en kwamen (39/39) op gelijke hoogte. Maar we bleven hard werken en liepen dan toch weer een 11 punten uit (52/41). Juist als op het eind van vorig kwart lukte hun nr6 weer een driepunter en kwamen ze terug tot op 8 punten (3°Kw.: 52/44) .

In het laatste kwart schakelde Sobabee weer een versnelling hoger, maar we bleven standhouden. Hetzelfde scenario als de vorige drie kwarts voltrok zich weer, en hun verduivelde nr6 bracht hun met zijn 6de en 7de bom tot op één punt (68/67). Het bleef dus link, en elke misstap kon nu fataal zijn. Die misstap gebeurde bij hun, en Nick zette met een vrije worp de eindcijfers vast.

Ik hoorde bij de bezoekers de klacht, dat als hun spelers de vrije worpen (9/29) eens afwerkten zoals wij dat deden dat ze dan makkelijk hadden kunnen winnen. Dat klopt natuurlijk, maar als wij onze afstandsschoten afwerkten zoals zij (of beter hun nr6) dan wonnen wij zeer vlot. Het grootste euvel lijkt me, dat als één speler 30 van de 67 punten maakt, ge als ploeg meestal iets te kort schiet.

Glenn Brabants 0-9, Filip Leemans, Nick Hedeman 5-2, Wouter Op de Beeck 3-8, Wim Teugels 11-8, Mathias De Decker 8-2, Remi Vandenbroeck 6-2, Wouter Caron 0-2, Tristan Baguet 3-0 .

Vrije worpen: 19/29 = 66% , 1ste 3 kwarts 79%! (Wim 5/6, Glenn & Tristan 3/4, Mathias & Nick 2/4).


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page