top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

U12B: Merchtem Eagles - Telstar BBC


Voor de tweede wedstrijd van het seizoen trokken we naar Merchtem. Eerste keer ook in Vlaams-Brabant. Normaal gezien zou dit een gemakkelijke wedstrijd moeten zijn, maar doordat een groot deel van het team deze week op zeeklassen was konden we maar vier spelers tellen op training deze week. Het zou niet abnormaal zijn als dit geen weerslag zou hebben op de wedstrijd.

Een vermoeden dat werd bevestigd in het eerste kwart. We stonden slecht in defense, onze passing was overhaast, de afwerking barslecht. Merchtem opende de score doordat we niet tussen man en doel stonden in defense en pas twee minuten laten konden we via Fons de bordjes terug gelijk zetten. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Gelukkig kwam Merchtem ook niet echt vlot tot scoren. Elias en Margaux kwamen uiteindelijk ook nog tot scoren waardoor we na een redelijk ellendig eerste kwart gelijk uitkwamen(6-6)

Tijd om iedereen even wakker te maken dus. En plots was iedereen terug bij de les. Via Fons, Jef en Elias deden we een kleine 0-9 tussensprint en vanaf dan verliep het spel terug een pak vlotter. Als dan ook Margaux de bal vlot begon binnen te gooien was er een duidelijke kloof bij de rust(12-23)

Na de rust starten we direct sterk . Via Fons en Margaux lopen we nog verder uit tot 16-34. Dan echter vervallen we terug in het spel van het begin van de wedstrijd en scoren de volgen 6 minuten slechts drie keer en dit enkel via Margaux die ondertussen de weg naar de basket gevonden heeft.

Ook in het laatste kwart komen we niet echt meer tot vlot spel en onze defense is niet in orde. We komen pas in de zesde minuut voor de eerste keer tot scoren. Ondertussen is de tegenstander terug gekomen tot 32-40 en gelooft terug in een wedstrijd. Echter net op dat moment herpakken onze bejamins zich. Adam valt nog goed in en maakt mee de defense terug scherper en we spelen terug meer basketbal. Merchtem komt niet meer tot scoren en wij plaatsen een 0-9 eindsprint via Fons, Mani en Margaux. Na de eerste twee wedstrijden is duidelijk dat we nog wat werk hebben. Volgende week trekken we naar Boom, misschien wel de sterkste tegenstander in de reeks. Eindstand: 32-47

Speelden voor Telstar: Jef, Mani, Elias, Adam, Dario, Fons, Stella, Margaux(c)


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page