top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Cobras B - Telstar B 86 –33 (44–16)

Weer konden we een moeilijke match verwachten. Deze ploeg speelde vorig seizoen nog in 2de, en was versterkt met nogal wat jong geweld. Om te beginnen kregen we een 8/0 binnen. Dit evalueerde naar 14/5, maar daarna kregen we weer een 10/0 op ons brood (1°Kw.: 26/9) .

Het tweede kwart bracht geen beterschap. We openden het kwart, maar daarna kregen we opnieuw een reeks (12/0) binnen en zakten we (7/18) weer verder weg (Rust: 44/16) .

Na de rust gingen de koppen nog verder naar beneden, en lukten we slecht 2 korven. Cobras stoorde zich daar niet aan en ze wonnen (19/4) dus ook dit kwart (3°Kw.: 63/20) .

In het laatste kwart kon de stress ons niet meer deren, en begonnen we zelfs mee te spelen. Ook nu moesten we in de thuisploeg onze meerdere herkennen, maar we kwamen voor het eerst (23/13) boven de tien punten in een kwart.

Cobras zou deze wedstrijd altijd gewonnen hebben, ook als we volledig waren. Maar met meer vertrouwen en geloof in eigen kunnen, hadden we tenminste een echte match kunnen spelen. In verdediging leek het wel dat we soms opzij gingen om hun doorgang te verlenen, omdat we te weinig als ploeg verdedigden. En aanvallend was ons afwerkingspercentage eigenlijk onbestaand. We moeten ons zo vlug mogelijk van af zetten, om de volgend (thuis)match met vertrouwen tegemoet te zien .

Glenn Brabants 3-0, Filip Leemans 3-3, Nick Hedeman, Wouter Op de Beeck 2-1, Wim Teugels 4-6, Remi Vandenbroeck 4-7, Wouter Caron, Tristan Baguet .

Vrije worpen: 2/4 = 50% (Wouter o/dB & Remi 1/2).

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve