top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B–Vriendenhof B 59 – 82 (31 – 42)

De derby tegen onze vrienden uit Walem kondigde zich aan als een wedstrijd tussen David en Goliath. Er stonden bij Vriendenhof enkele namen op het blad (tablet) van mannen die al bewezen hebben van hogere reeksen aan te kunnen. Dat was dan ook dadelijk te zien op het veld, 4/16 na vijf minuten. Op het einde van het kwart konden we de schade nog beperken tot negen punten achterstand (1°Kw.: 13/22) .

In het 2de kwart speelden we zelfs goed mee, en vooral Remi (8p) zorgde er voor dat de kloof met slechts twee punten (18/20) werd aangedikt (Rust: 31/42) .

Na de rust bleef Remi voor de broodnodige punten zorgen en Jonas kwam er ook helemaal door. Een paar andere spelers hadden blijkbaar hun beste tijd gehad en verdwenen van het voorplan (18/26). De kloof werd weer met acht punten uitgediept (3°Kw.: 49/68).

Het vierde kwart was er voor beide ploegen eigenlijk te veel aan (10/17). De overwinning van Vriendenhof was verwacht en ook verdiend, maar met een ietwat normaal afwerkingspercentage van ons had het meer een echte match kunnen worden. Zeker omdat we qua ploegenspel niet moesten onderdoen voor de bezoekers, die vooral uitblonken met schitterende individuele acties .

Glenn Brabants 6-0, Filip Leemans 4-5, Nick Hedeman 0-2, Wouter Op de Beeck 0-2, Wim Teugels 9-0, Jonas Van Boxel 0-5, Remi Vandenbroeck 12-11, Wouter Caron 0-3.

Vrije worpen: 11/24 = 46% (Remi 5/11, Nick 2/2, Jonas 1/4).

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve