• Coach Lieve

Telstar B–Vriendenhof B 59 – 82 (31 – 42)


De derby tegen onze vrienden uit Walem kondigde zich aan als een wedstrijd tussen David en Goliath. Er stonden bij Vriendenhof enkele namen op het blad (tablet) van mannen die al bewezen hebben van hogere reeksen aan te kunnen. Dat was dan ook dadelijk te zien op het veld, 4/16 na vijf minuten. Op het einde van het kwart konden we de schade nog beperken tot negen punten achterstand (1°Kw.: 13/22) .

In het 2de kwart speelden we zelfs goed mee, en vooral Remi (8p) zorgde er voor dat de kloof met slechts twee punten (18/20) werd aangedikt (Rust: 31/42) .

Na de rust bleef Remi voor de broodnodige punten zorgen en Jonas kwam er ook helemaal door. Een paar andere spelers hadden blijkbaar hun beste tijd gehad en verdwenen van het voorplan (18/26). De kloof werd weer met acht punten uitgediept (3°Kw.: 49/68).

Het vierde kwart was er voor beide ploegen eigenlijk te veel aan (10/17). De overwinning van Vriendenhof was verwacht en ook verdiend, maar met een ietwat normaal afwerkingspercentage van ons had het meer een echte match kunnen worden. Zeker omdat we qua ploegenspel niet moesten onderdoen voor de bezoekers, die vooral uitblonken met schitterende individuele acties .

Glenn Brabants 6-0, Filip Leemans 4-5, Nick Hedeman 0-2, Wouter Op de Beeck 0-2, Wim Teugels 9-0, Jonas Van Boxel 0-5, Remi Vandenbroeck 12-11, Wouter Caron 0-3.

Vrije worpen: 11/24 = 46% (Remi 5/11, Nick 2/2, Jonas 1/4).


12 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 BBC Telstar Mechelen