top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Stabroek C - Telstar B 26 – 27 (60 – 57)


Een nieuw seizoen, een nieuw begin.De kampioensploeg van vorig seizoen, maar nu wel zonder de puntenpakkers Michiel en Josse, en ook nog zonder de aangekondigde versterking van Wouter C. En Tristan. Wim en Remi openden de score, maar voor we goed en wel gestart waren stond Wim al geboekt met twee fouten. De thuisploeg werd stilaan wakker, maar twee driepunters (Glen & Filip) hielden ons vlot aan de leiding (1°Kw.: 7/15) .

In het tweede kwart voerde Stabroek de pressingsdruk nog op, en hierdoor kwamen ze terug in de match. We vochten voor wat we waard waren (19/12), en sloten de eerste helft toch nog af met de minimale voorsprong (Rust: 26/27) .

Na de rust kregen we, om onverklaarbare redenen, een heel ander Telstar te zien. Missers alom, foute en getelefoneerde passen, en foute keuzes in de opgezette acties. Het resultaat was ook duidelijk zichtbaar. Van 1 punt voor naar 10 punten achter, bracht ons in moeilijke papieren (3°Kw.: 49/39) .

Het vierde kwart moest beter (kon ook moeilijk anders). Ons spel was ook stukken beter, maar de wedstrijdleiding wou niet echt meewerken. Dat was heel de match al zo, maar had nu veel meer inpakt dan voorheen. Bij de derde fout van Wim (onder het bord) stond de fluitenier nog op de achterlijn van de overkant, en zijn vierde was een zuiver blokshot (werd door betrokken speler en coach bevestigd). We kwamen nog terug tot op een punt, maar in de gegeven omstandigheden was het onmogelijk om kans te maken op een overwinning.

Achteraf kan nog veel gepalaverd worden over het verloop van deze wedstrijd, maar we hebben het vooral aan ons ongeïnspireerd derde kwart te danken. De arbitrage hielp ons ook niet echt (thuisploeg speelde pressing en nam 23 vrije worpen, wij speelden zone en kregen er slechts 6). En als derde punt, van die 6 werd er maar 1 benut, en we verloren slechts met 3 punten. Spijtig want deze match hadden we altijd moeten winnen, niet alleen voor deze wedstrijd zelf, maar vooral om de drie grijpbare punten te pakken .

Glenn Brabants 5-3, Filip Leemans 3-9, Nick Hedeman, Wouter Op de Beeck 2-0, Wim Teugels 8-4, Jonas Van Boxel 0-2, Mathias De Decker 2-2, Remi Vandenbroeck 7-10.

Vrije worpen: 1/6 = 17% (Stabroek 16/23).


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page