top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Kontich - Telstar B (testmatch) 44 – 47 (15 – 24)


Gelukkig konden juniors Josse en Lucas zich vrij maken, zodat we toch nog met 6 naar de match bij de Giants konden trekken. Vorige week was het (een beetje verwacht) rampzalig, maar dat had Kontich (ook in einde seizoens modus) ook meegemaakt tegen Herentalse, en die hadden geen Breugelfeesten als excuus.

In het eerste kwart werd er sterk verdedigd, en de eerste twee aanvallers die toch door geraakte werden getrakteerd door een blok van Remi. Onze score was ook laag, maar Kontich lukte slechts twee bommen en een vrije worp (1°Kw.: 7/11) .

Het tweede kwart was in aanvallend opzicht niet veel beter, maar dank zij Remi konden we dit kwart (8/13) ook winnend afsluiten (Rust: 15/24) .

Na de rust zette de zogenaamde thuisploeg alles op alles. En wat ze voor de rust allemaal misten, ging nu wel binnen. Al onze driepuntpogingen in de eerste helft gingen de mist in, maar juist nu opende Nick en Filip met een bom, en Filip deed er later nog één bij. Dit en vier gelukte vrije worpen (21/17), hield ons toch nog aan de leiding (3°Kw.: 41/36) .

Het vierde kwart was pas bezig en Kontich kwam voor het eerst aan de leiding (42/41). Onze spelers (slecht met 6) werden vermoeid, maar blijkbaar had Kontich in het vorige kwart ook al zijn beste pijlen verschoten, waardoor ze meer fouten maakten. En die fouten bracht ons veel vrije worpen op, en ondanks dat het matchpercentage bedroevend laag was, konden we in money-time hiermee de overwinning binnenhalen.

Veel betekenis had deze match eigenlijk niet meer, maar het mooie seizoen afsluiten met een overwinning geeft toch een voldoening .

Filip Leemans 2-6, Nick Hedeman 2-5, Mathias De Decker 3-0, Remi Vandenbroeck 11-5, Josse Gobel 6-7, Lucas Mahieu .

2pt inside 10/25 (Remi 5/11, Josse 3/6), 2pt outside 4/14 (Nick 2/5, Josse 1/1, Remi 1/4), 3pt 3/13 (Filip 2, Nick 1) = 33%

Vrije worpen: 10/22 (Mathias 1/1, Josse 5/10, Remi 4/9) = 45%

4 aanv.rebounds (Remi 2), 28 verd.rebounds (Remi 13), 14 balverliezen, 4 steals (Filip 2), 5 assists (Mathias & Remi 2), 3 block shots (Remi).

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page