top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B - Herentalse B (testmatch) 55 – 88 (24 – 45)


Naar Hulshout voor een testmatch tegen Herentalse B, de kampioen van de B reeks. Een ambetant ogenblik voor onze ploeg, want gisterenavond (en nacht) waren het de grote Breughelfeesten in Muizen, waar veel mensen (en spelers) naartoe gaan. Bij het opwarmen in de hal werd meteen duidelijk dat onze tegenpartij bestond uit een groep atletische en gemotiveerde spelers, die nog het onderste uit de kan wilden halen. Dit zal zeer moeilijk worden, om niet op voorhand te moeten zeggen, zo goed als onmogelijk.

In het begin konden we nog een beetje stand houden. Een driepunter van hun nr12 zorgde er echter wel voor dat er toch een klein kloofje ontstond (1°Kw.: 9/15) .

In het tweede kwart lukte het iets beter, maar bij Herentalse lukte ongeveer alles (wat ook hun verdienste was), en wanneer diezelfde shotter er nog drie driepunters bij deed (15/28), ging de kloof al naar de 20 punten (Rust: 24/43) .

Na de rust bleven we zo goed en zo kwaad dat we konden verder doen, en er veranderde niet veel meer (14/23) aan het spelbeeld (3°Kw.: 38/66) .

Het vierde kwart werd overbodig, en gelukkig konden Glenn en Filip (2x) nog een bom droppen, zodat het scoreverloop (17/22) ongeveer hetzelfde bleef .

Sommige spelers hun bobijntje is bijna op na dit zware seizoen, en als we dan nog moeten aantreden na een Breughelavond en zonder de gekwetste Michiel, was deze uitslag wel een beetje te verwachten. Nu nog volgende week tegen de kampioen van reeks C, en we kunnen beginnen aan een ontspannende en welgekomen periode.

Glenn Brabants 2-8, Filip Leemans 0-6, Nick Hedeman, Wouter Op de Beeck, Wim Teugels 6-2, Mathias De Decker 6-3, Remi Vandenbroeck 4-7, Josse Gobel 6-5.

2pt inside 11/20 (Josse 4/4, Wim 3/5), 2pt outside 5/16 (Glenn 3/6), 3pt 4/19 (Filip 2/8) = 36%

Vrije worpen: 11/31 (Mathias 3/5, Remi 4/10, Josse 3/14) = 35%

7 aanv.rebounds (Josse 3), 22 verd.rebounds (Mathias & Remi 7), 18 balverliezen, 8 steals (Josse 5), 1 assist (Wim), 1 block shot (Mathias).

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page