top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B.B.C. Mechelen G10 B - Red Vic Wilrijk G10 B


De mics B spelen nogal wisselende wedstrijden. Verleden week op Vremde werkte niets en speelden we 'dribbeltje verlies je bal'. Geen goede match en geen tevreden coach. We waren met 10 spelers maar het lukte maar niet samen op het veld. De week ervoor speelden we tegen Cobras Schoten-Brasschaat C een goede match.

Gisteren speelden we tegen Red Vic thuis. Onze mics kregen de opdracht de coach die vorige wedstrijd te laten vergeten. Spelen met verstand op het veld en basket ipv 'dribbeltje verlies je bal'. Missie meer dan geslaagd!

1ste opdracht was speel de 'Give&Go':

Werd niet helemaal juist uitgevoerd maar het gaf al wat structuur in het spel. En ieder nam zijn taak (spelpositie) voor zich. Aan de 2 Post spelers hebben we nog wat sleutelwerk.

2de opdracht was na bal recuperatie of rebound speel je eerst uit.

Dit blijft een moeilijkere op het veld al heb ik het een paar keer gezien. De 1ste handeling is steeds snel naar voor willen vertrekken.

3de opdracht one-on-one defense met steeds zicht op manneke, bal en goal in de rug.

De defense was zeker een sterke factor deze match! Ook de tip van het bewaren van afstand bij snele tegenspeelsters werd opgevolgd. Goed uitgevoerd dus al blijft er een 'vliegende brigadier ' in de ploeg... met ne rode cape zou je de vergelijking direct kunnen maken

De Mics speelden als een ploeg en zochten elkaar voor de goede pas. ze gebruikten hun verstand ipv sneller dan snel te willen spelen. Ze kwamen goed onder doel en konden de scores (de bananenshots buiten rekening genomen dan toch) verzilveren. Sommige mics moeten leren de handelingen tot shot beheersd uit te voeren. Maar hé het zijn nog maar mics...

Ik denk dat elke supporter, zowel thuisploeg als tegenpartij, een mooie wedstrijd heeft gezien. Microben die speelden met zelfvertrouwen en het beste uit zichzelf haalden. De 4de quart waren onze 6 microben alleszins uitgeteld van alles dat ze al gegeven hadden.

Well done Mics B!

Coach Veerle

Spelers: Ben, Sam, Tristan, Jordi, Kas, Louay

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar 10 B - Musketiers Vremde 10 A

Gisteren waren er enkel Good Vibes in Sporthal Appelaar te Muizen. Onze mics speelden op de kleine velden naast de 2 U8 Ploegjes. Veel bedrijvigheid dus in de sporthal. Met Musketiers Vremde hadden we

bottom of page