top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar 10 B - Musketiers Vremde 10 A


Gisteren waren er enkel Good Vibes in Sporthal Appelaar te Muizen.

Onze mics speelden op de kleine velden naast de 2 U8 Ploegjes. Veel bedrijvigheid dus in de sporthal.

Met Musketiers Vremde hadden we een evenwaardige tegenstander op bezoek. Van de matchen in de heenronde wisten we dat dit een tof matchke ging worden. En verleden week hadden de mics al getoond dat ze groeien in het basketbal spel.

In de week trainden we hard op samenspel, snelle aanval en shots. De mics hadden 2 opdrachten : De inbounds spelen zoals getraind en de snelle aanval na rebound met outletpas (dribbel). En natuurlijk de alltime rule: Enkel dribbelen als je niet anders kan.

Niet zonder resultaat me dunkt :-)

Onze mics begonnen heel goed aan de wedstrijd. Gretig op de bal en soms dan ook iets té. Meteen was dan ook elke mic geactiveerd en wakker. De eerste quart zijn we geëindigd op een gelijkstand. We geraakten wel onder doel maar werkten spijtig genoeg niet af. Onze defense stond er wel en ook de rebounds waren voor ons.

0-0

De 2de quart gingen we net iets teveel in foutenlast. We moesten dus iets temperen. Maar in aanval speelden we mooi basket met goede passen, rebounds, naar elkaar kijken en samenwerken. Af en toe was er nog eens een slippertje .. maar dribbelen reverse naar de midden en dan nog eens reverse naar de zijlijn om dan jump stop en ne perfecte pas te geven, kan ik echt wel door de vingers zien. We scoorden ook iets vlotter maar gingen vooral samen in aanval en de rebounds gaven ook meer kansen.

9-5

De mics gingen de pauze in met een winnaars gevoel ..tempert dat maar eens als coach :-)

De derde quart gingen we terug iets teveel in dribbel, Zochten we terug iets teveel de bal op. Time out dus (hoe werkt dat nu weer op die klok ?? euhm...). We kregen wel een homegoal mee. Deze keer hebben onze mics zich niet laten vangen. Maar na de time out zochten we elkaar terug en speelden we snel naar voor. De rebounds waren ook voor ons wat in resultaat omgezet werd. Ik was ook blij verrast dat onze mics zich niet lieten vangen door de "muur" aan de middenlijn.

10-08

De vierde quart was dan nog de bevestiging dat beide ploegen evenwaardig waren. Het bleef spannend tot de laatste seconden. Met de mooie "fast break" die werd gelopen en de goede passen naar binnen, de vrijworpen die mooi omgezet werden hadden we ruimte. De spelersbank werd even de supportersbank.. Tot 1 speler van de tegenpartij zijn mooi shot bovenhaalde.. vanwaar ook alles ging binnen. Pas op seconde 4 lag het gelijkspel vast.

7-7

En nu een rekensom..tel de punten eens bij elkaar om te weten hoeveel er gescoord werd ?!

Samen zijn we sterk ! Telstar One Team.

En als ik dan de scouting mag geloven die ze zelf hebben ingevuld in de 2de helft:

Rebound (6), Steal (12), Goede passen (29), Tussen 2 (3), Fouten (10) Teveel dribbels (tiens alles is leeg..LOL)

Knap werk van deze mics: Ben, Mani, Jordi, Tawfik, Sam, Senne, Emily, Kas, Daan.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page