top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B.B.C. Mechelen G10 B - BBC Musketiers Vremde Vzw G10 A


Dit weekend waren onze mics weer present voor een thuismatch.

Omdat de coach zei dat ze haar best zou doen om haar te laten horen als wij ook ons best deden, vlogen we er dus maar meteen in.

Q1 We waren de sterkere ploeg zeker in de eerste helft. We konden het spel goed aanhouden en we verdedigden sterk. Héél sterk ! Onze inworp en passen waren soms wat te slordig. Er viel dan toch een score en dan zie je 5 mics op het veld juichen met de handen in de lucht. Ook de bank werd er vrolijk van. De 2de helft van deze Q kwamen we niet meer tot scoren. We lieten maar 1 x tegenscoren waardoor we deze Q met een gelijkspel afsloten. 2-2

Q2 We nemen de wedstrijd direct in handen. We werkten slordig af en gooiden de bal met momenten weg. We speelden zo hevig dat we te hard probeerden de bal in de ring te krijgen. Lay ups die te hevig ingezet werden en daardoor de bal te hard tegen het bord ging. We misten kansen maar gelukkig hadden we ook de rebounds waardoor we kansen genoeg kregen om uiteindelijk toch te scoren. Onze verdediging bleef sterk en dus haalden we deze Q binnen. 12-6

Q3 De mics spelen zo fel dat de officials ook hun werk hadden. We krijgen wat fouten tegen.

Wijzelf missen onze vrijworpen. Door de toch wel slordige afwerking missen we wat punten. Je kan niet zeggen dat de mics slecht spelen maar ze komen niet tot scoren. Er worden passen gegeven, rebounds genomen, gelopen, drive naar de goal enz. En Louay wou toch nog eens testen hoe een coach reageert als je naar de verkeerde goal werpt. Gelukkig scoorde hij dan toch niet :-)

De inzet blijft groot maar deze Q is niet voor ons. Met 1 puntje gaan we naar de laatste quarter. Spijtige is dat Tawfik 5 fouten tegen heeft en dus niet meer op het veld kan. 4-5

Q4 opnieuw verliezen we bal door een slordige inworp. We spelen iets minder samen en proberen zelf tot scoren te komen. Opnieuw hebben we een sterke rebound zodat we zelfs tot 6 keer kunnen proberen scoren (coach lacht groen). Onze verdediging blijft gretig en stevig zodat de andere ploeg nog minder tot scoren komt. Louay moet ook nog het veld verlaten met zijn 5de fout.

Deze Q lieten we een 6-1 score noteren.

Scores zeggen natuurlijk niet alles. De mics speelden terug iets meer voor 'ikzelf' maar gaven wel gerichte en goede passen. Ze lijken de kracht binnen de ploeg al te kennen en laten iedereen meespelen. Ze werken voor rebounds maar ook om de bal terug te pakken (soms iets te stevig). In de verdediging staan we soms nog in de verkeerd positie maar dat komt wel...

Het is voor de coach wel duidelijk dat er deze week een shooting training moet ingelast worden !

Spelers: Tristan, Jordi, Ben, Senne, Louay, Tawfik, Emily, Mani, Sam, Kas.

Bedankt ouders voor de hulp (en in dit geval ook opa).

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar 10 B - Musketiers Vremde 10 A

Gisteren waren er enkel Good Vibes in Sporthal Appelaar te Muizen. Onze mics speelden op de kleine velden naast de 2 U8 Ploegjes. Veel bedrijvigheid dus in de sporthal. Met Musketiers Vremde hadden we

bottom of page