top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B–Mercurius B 64 – 51 (31 – 23)


Er was voor de laatste thuismatch van onze kampioensploeg een feestmatch gepland. De talrijk opgekomen (+/- 100) supporters zagen bij de ploegvoorstelling blije spelers telkens begeleid door een U8 spelertje, en dan kon de match beginnen. De ganse omkadering zorgde bij sommige spelers voor de nodige zenuwen en dat was te zien op het veld ook. Gelukkig waren ook de bezoekers hierdoor slecht geïnspireerd, zodat we het kwart toch winnend konden afsluiten (1°Kw.: 13/7) .

In het tweede kwart trachtte Mercurius de kloof te dichten met driepunters, en ze lukte driemaal in hun opzet. Bij ons kwam zowat iedereen tot scoren (Jonas 3x), en na een weerwoord (bom) van Glenn bleven we toch aan het langste eind (18/16) trekken. Sommige supporters waren er nog niet gerust in, maar wie deze ploeg dit seizoen bezig zag, wist dat ze met hun vertrouwen en ploeggeest de nodige controle op de match zouden behouden (Rust: 31/23) .

Na de rust werd dit duidelijk. De zenuwen waren nu onder controle en de ganse ploeg draaide nu op volle toeren. Onze tegenstrevers lukte weer twee bommen, maar dit was veel te weinig om ons (21/9) af te houden (3°Kw.: 52/32) .

Het vierde kwart was weer overbodig, en onze spelers waren reeds aan de champagne aan het denken. Daarom kon Mercurius dit kwart binnenrijven (12/19), maar ons nog bedreigen zat er niet meer in. Dit was zeker niet onze beste match, maar dat was niet zo belangrijk voor de supporters. Als waardemeter voor de aanwezige zenuwen: 25% (4/16) op onze vrije worpen, daar waar we vorige match nog 73% (11/15) haalden. Toch een dikke proficiat voor de spelers en coaches die weer een titel behaalden, en voor het tweede jaar op rij tegen de Giants, die tegenwoordig tegen iedereen kunnen winnen, maar niet tegen Telstar .

Glenn Brabants 5-0, Filip Leemans, Nick Hedeman 3-7, Wouter Op de Beeck 2-2, Wim Teugels 6-4, Jonas Van Boxel 6-2, Mathias De Decker 2-6, Remi Vandenbroeck 2-4, Michiel De Keyser 0-4, Josse Gobel 5-4.

2pt inside 20/32 (Mathias 4/4, Wim 5/6, Josse 4/7), 2pt outside 7/16 (Jonas 3/3), 3pt 2/20 (Glenn & Nick 1/6) = 43%

Vrije worpen: 4/16 (Remi 2/4, Nick & Josse 1/2) = 25%

10 aanv.rebounds (Josse 3), 37 verd.rebounds (Michiel 11, Mathias 8, Jonas 4), 18 balverliezen, 7 steals (Glenn & Nick 2), 4 assists (Remi & Josse 2), 3 block shots (Michiel 2, Jonas 1) .

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page