top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Geel C - Telstar B 53 – 66 (25 – 40)

Met 10 man naar Geel (we geraken nooit eens compleet) voor nog een verraderlijke match. De focus was er van in het begin, en Nick (weer top in het eerste kwart) en Michiel openen met een driepunter. Dat gaf ons de leiding en het vertrouwen, en bracht bij de thuisploeg de nodige onzekerheid. Ongeveer iedereen kwam tot scoren, en zeker iedereen deed verdedigend zijn werk, met 7p voorsprong als gevolg (1°Kw.: 11/18) .

In het volgende kwart begonnen we weer met twee driepunters (2x Filip), maar verder was het hoofdzakelijk Michiel-tijd (10p). Hij scoorde 1, 3, en 2 punters en dat bracht de score van dit kwart op 14/22, en onze voorsprong op 15p (Rust: 25/40) .

Geel gaf het nog niet op, en na de rust zetten ze alles op alles. We hadden het even iets moeilijker, maar gelukkig konden Mathias en Michiel blijven scoren, zodat we ook dit derde kwart nog met 12/14 konden winnen (3°Kw.: 37/54) .

Het vierde kwart was voor ons eigenlijk overbodig. Geel bleef aandringen, maar meer dan 4 punten konden ze niet terug nemen (16/12). Dit bracht ons niet in verlegenheid, en zeker niet in paniek. Onze ploeg speelde zoals ze zelf wilde en hield voortdurend de controle over wat er op het veld gebeurde. Zo kwam onze overwinning niet meer in gevaar, en konden we voldaan de terugreis aanvatten .

Glenn Brabants 0-2, Filip Leemans 6-2, Nick Hedeman 5-0, Wouter Op de Beeck, Wim Teugels 2-2, Mathias De Decker 6-5, Remi Vandenbroeck 2-4, Michiel De Keyser 13-8, Christophe Leysen 0-2, Josse Gobel 6-1.

Vrije worpen: 11/16 (Michiel 7/8, Mathias 3/4, Josse 1/4) = 69%

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve