top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Esbac A - Telstar B 58 – 54 (23 – 23)


Zonder Jonas, maar wel met Wouter naar Essen. Maar die laatste heeft door kwetsuur en werk amper een basketbal vast gehad dit seizoen. Niet hierdoor, maar misschien wel door de lange verplaatsing (of iets anders) misten we de start volledig. Niet dat ons spel zo veel slechter was dan de thuisploeg, maar die lukten drie driepunters met verschillende spelers, en kwamen zo aan een kleine voorsprong (1°Kw.: 15/11) .

Het tweede kwart moest beter, en dat was het ook. Weer een driepunter tegen van weer een andere speler, maar door het antwoord van Filip, en het samenspel van het team, kwamen we met 8/12 uit op een gelijke stand. Aanvallend was het nog geen top basket, maar verdedigend waren we nu wel bij de les (Rust: 23/23) .

Na de rust deden we wat we moesten doen. We speelden als ploeg, en Michiel (10p) scoorde op verschillende afstanden en manieren. We kwamen 8 punten voor, maar door een late driepunter van hun nr.4 (die hadden we nog niet gehad) werd dit gereduceerd tot vijf (17/22). We staan nu waar we moesten staan, en nu nog gewoon dit niveau (of beter) vasthouden en de wedstrijd verder uitspelen (3°Kw.: 40/45) .

Het vierde kwart was echter één grote ontgoocheling. De fouten en simpele missers stapelden zich op. Proberen door drie man te lopen, air-balls, getelefoneerde of foute passen, enz. We slaagden er nooit meer in om een vuist te maken, en iedereen bleef onder zijn niveau, met slechts 2 korven van Glenn plus enkele vrije worpen als resultaat. Esbac rook bloed, lukte nog drie bommen (18/9) en snoepte zo ons de zege af.

Waren we te zelfzeker na het derde kwart, of worden de zenuwen stilaan voelbaar? Dit was een spijtig en overbodig verlies, dat hopelijk verder geen grote gevolgen heeft. Het is misschien wel een wijze les om met onze beide voeten op de grond te blijven, en zonder zagen onze sterkte als ploeg verder uit te spelen .

Glenn Brabants 0-6, Filip Leemans 5-5, Nick Hedeman 0-2, Wouter Op de Beeck, Wim Teugels 6-4, Mathias De Decker 2-1, Remi Vandenbroeck 5-3, Michiel De Keyser 5-10.

Driepunters: 2x Filip, 1x Michiel (en 9 treffers tegen).

Vrije worpen: 9/14 (Filip, Wim & Michiel 2/2) = 64%

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page