top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Baskas A 84 – 59 (47 – 19)


Na de gewonnen topper van vorige week (de 1ste tegen de 2de), moesten we aantreden tegen de 3de van het klassement. Het kwam er op aan om niet te gaan zweven in de euforie van vorige match. Maar omdat onze kapitein juist nu belet was, kroop er toch enige onzekerheid in de rangen. Maar dat werkte misschien wel positief, goed om onze focus te behouden. De focus was er van in het begin, en de zware te verwachten tegenstand van Baskas (ze hadden vorige week toch zwaar uitgepakt tegen 708) viel wat tegen in deze openingsfase. Onze ploeg draaide en Wim, Remi en Michiel werkten af. Ook Josse, terug afgezakt naar Muizen na zijn vorige wedstrijd, deed zijn duit in het zakje (1°Kw.: 28/11) .

In het tweede kwart was het spel iets meer gesloten, maar dan kwamen de schutters in actie. Hun nr11 gooide (heel hoog maar efficiënt) elk kwart zijn bom binnen, maar Glenn en Michiel deden dat nu ook en met 19/8 haalde we ook dit kwart vlot binnen (Rust: 47/19) .

Na de rust speelde onze tegenstrever alles of niets, ze hadden toch niks meer te verliezen. Dat werkte enigszins, want de score verliep evenwichtiger. Hun score was nu bijna zo hoog als beide vorige kwarts samen, maar wij hadden ook nog Filip achter de hand en met twee bommen hielp hij ons om ook dit kwart (19/17) binnen te halen. (3°Kw.: 66/36) .

Het vierde kwart was eigenlijk overbodig, en dit was voor onze ploeg met 30p voor, zeker het geval. Het gevolg was een gemotiveerde bezoekende ploeg die profiteerde van iets meer ruimte. En wij scoorden voornamelijk met twee driepunters (Glenn en Filip hun derde), en vier vrije worpen. Na een NBA-blok van Jonas (met euforie op de bank) groeide het vertrouwen nog meer. Dus geen risico’s meer nemen voor kwetsuren of domme fouten, en de buit was binnen. We lieten het kwart wel aan hun (18/23), maar de overwinning was oververdiend na een sterke collectieve prestatie. De laatste twee wedstijden waren twee toppers, en ze werden beide winnend afgesloten. Nu de volgende matchen aandachtig blijven, en niemand onderschatten, en misschien zit er wel iets moois aan te komen .

Glenn Brabants 5-6, Filip Leemans 0-9, Nick Hedeman 4-0, Wim Teugels 7-8, Jonas Van Boxel 4-0, Remi Vandenbroeck 6-5, Michiel De Keyser 15-6, Josse Gobel 6-3.

Vrije worpen: 13/15 (Remi 5/6, Wim 3/4, Glenn & Michiel 2/2, Josse 1/1) = 87% !

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page