• Coach Lieve

Giants D - Telstar B 69 – 72 (40 – 35)


Wij moesten als leider naar het hol van de leeuw. Dit was te vinden in de nieuwe en mooie “Basketcampus” van de Antwerp Giants, de tweede in de stand. Vertrokken met gemengde gevoelens, dus wel met vertrouwen, maar toch ook met een bang hartje, gezien de ervaringen van vorig seizoen. Goed starten was de boodschap. En die boodschap was aangekomen, want we openden met 0/8 en 4/13. Onze tegenstrevers lieten echter hun kunnen ook zien, en met vaste (shot)hand kwamen ze terug in de wedstrijd (14/15). Een tegenzet van Michiel en Josse hield ons toch nog aan de leiding (1°Kw.: 16/18) .

In het tweede kwart was het spel tamelijk evenwichtig. Alleen lukte de thuisploeg 3 driepunters (waarvan 2 van hun nr4), en werden wij van onder hun ring (foutief) weg gehouden. We konden op dat moment niet meer normaal scoren, maar gelukkig lukte Michiel 6 vrije worpen op een rij, en hield ons zo (24/16) een beetje in de wedstrijd (Rust: 40/35) .

Na de rust verliep het nog evenwichtiger. Hun nr4 scoorde weer een bom, maar die werd beantwoord met een tegentreffer van Filip, die een betere tweede helft kende. We wonnen dit kwart (17/18) maar kwamen niet echt veel dichter (3°Kw.: 57/53) .

Het vierde kwart moest dus de redding brengen voor ons. Iedereen haalde het beste van zichzelf boven, en we speelden een zeer sterk laatste kwart. Hun nr4 maakte het nog even spannend met weer twee bommen (totaal 25p), maar als Josse, Wim en Glen de laatste 10 punten zuiver afwerkten, was hun veer gebroken, en onze buit binnen. We speelden als ploeg een zeer goede match, en een voortreffelijk vierde kwart. Hiervoor hebben we gestreden, en dus was deze deugddoende en bevrijdende overwinning zeker verdiend .

Glenn Brabants 4-4, Filip Leemans 0-8, Nick Hedeman, Wim Teugels 4-6, Jonas Van Boxel 0-2, Mathias De Decker 2-2, Remi Vandenbroeck 4-2, Michiel De Keyser 10-5, Christophe Leysen, Josse Gobel 11-8 .

Vrije worpen: 19/26 (Filip 3/3, Wim 2/2, Michiel 7/10, Glenn 4/6, Josse 3/5) = 73%

#20182019

29 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 BBC Telstar Mechelen