top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – J.Edegem A 71 – 60 (43 – 24)


We begonnen nogal slapjes aan de wedstrijd, met tussenstanden 0/7 en 4/11 als gevolg. De invalbeurt van Josse was hoog nodig, en deed het tij keren. Hij was niet de alleen de nodige afwerker (12 punten) van dienst, maar hij bracht ook de motor van deze ploeg op gang. Zo konden we het kwart toch nog afsluiten met 6 punten voor. Enige nadeel was dat slechts 2 spelers wisten te scoren. Dat moest in het volgende kwart veranderen, anders werd het gemakkelijk verdedigen voor onze tegenstrevers. (1°Kw.: 20/14) .

En het werd ook anders, met 7 scorende spelers en een soliede verdediging maakten we het onze bezoekers heel lastig (23/10), en we kwamen 19 punten voor (Rust: 43/24) .

Na de rust schakelde Jong Edegem een versnelling hoger, en vooral hun nr4 (12p) liet zijn kwaliteiten zien en werd een gesel voor onze verdediging. Gelukkig was Wim op dat ogenblijk in goede doen, en maakte hij naast zijn sterke verdediging ook nog 10 punten op een rij (waarvan 2 korven op fast-break!). Met 14/18 kwamen ze wel iets dichterbij (3°Kw.: 57/42) .

In het vierde kwart werd het toch nog even spannend. Met 4 driepunters kwamen de bezoekers even tot op 6 punten, maar dan kon Michiel met twee bommen de schade beperken, en eindigde het vierde kwart net als het vorige met 14/18. Spijtig dat er geen scouting was, want anders zou Glenn uitblinken met zijn steals en assists. Al bij al een verdiende overwinning en een goede prestatie als ploeg .

Glenn Brabants 3-2, Filip Leemans, Nick Hedeman 1-2, Wouter Op de Beeck 4-0, Wim Teugels 4-10, Mathias De Decker 2-2, Remi Vandenbroeck 0-4, Michiel De Keyser 12-6, Josse Gobel 17-2.

Vrije worpen: 14/18 (Wim 4/4) = 78%

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page