top of page
Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – J.Edegem A 71 – 60 (43 – 24)

We begonnen nogal slapjes aan de wedstrijd, met tussenstanden 0/7 en 4/11 als gevolg. De invalbeurt van Josse was hoog nodig, en deed het tij keren. Hij was niet de alleen de nodige afwerker (12 punten) van dienst, maar hij bracht ook de motor van deze ploeg op gang. Zo konden we het kwart toch nog afsluiten met 6 punten voor. Enige nadeel was dat slechts 2 spelers wisten te scoren. Dat moest in het volgende kwart veranderen, anders werd het gemakkelijk verdedigen voor onze tegenstrevers. (1°Kw.: 20/14) .

En het werd ook anders, met 7 scorende spelers en een soliede verdediging maakten we het onze bezoekers heel lastig (23/10), en we kwamen 19 punten voor (Rust: 43/24) .

Na de rust schakelde Jong Edegem een versnelling hoger, en vooral hun nr4 (12p) liet zijn kwaliteiten zien en werd een gesel voor onze verdediging. Gelukkig was Wim op dat ogenblijk in goede doen, en maakte hij naast zijn sterke verdediging ook nog 10 punten op een rij (waarvan 2 korven op fast-break!). Met 14/18 kwamen ze wel iets dichterbij (3°Kw.: 57/42) .

In het vierde kwart werd het toch nog even spannend. Met 4 driepunters kwamen de bezoekers even tot op 6 punten, maar dan kon Michiel met twee bommen de schade beperken, en eindigde het vierde kwart net als het vorige met 14/18. Spijtig dat er geen scouting was, want anders zou Glenn uitblinken met zijn steals en assists. Al bij al een verdiende overwinning en een goede prestatie als ploeg .

Glenn Brabants 3-2, Filip Leemans, Nick Hedeman 1-2, Wouter Op de Beeck 4-0, Wim Teugels 4-10, Mathias De Decker 2-2, Remi Vandenbroeck 0-4, Michiel De Keyser 12-6, Josse Gobel 17-2.

Vrije worpen: 14/18 (Wim 4/4) = 78%