top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Mercurius B - Telstar B 60 – 69 (42 – 36)


In Berchem aantreden tegen een volledige thuisploeg, zal weer niet eenvoudig worden. Maar moeilijk gaat ook voor onze B-ploeg, dat hebben ze dit seizoen al voldoende bewezen. Mercurius opende met een driepunter, maar dat kon Remi kort daarna ook. Verder heerste Michiel onder het bord, en met de hulp van vooral Remi en een driepunter van Filip kwamen we zelfs nipt aan de leiding (1°Kw.: 23/24) .

Het tweede kwart was meer gesloten. Maar wanneer hun nr15 bijna drie driepunters op een rij lukte (2x3 + 1x2) moesten we (19/12) onze koppositie afstaan (Rust: 42/36) .

Na de rust was Michiel (10p) helemaal losgekomen, en kwamen we terug aan de leiding. Hun nr15 lukte dan weer een bom (zijn laatste wapenfeit en 9/15) en de bordjes hingen weer helemaal gelijk, en we konden weer opnieuw beginnen (3°Kw.: 51/51) .

Het vierde kwart ging dus beslissend en moeilijk worden, en het feit dat één van de twee refs blijkbaar iets had tegen onze ploeg maakte het zeker niet eenvoudiger. Defensief klopte het als een bus, en dus moesten we offensief iets verzinnen. Het afstandsschot dat al gans de match niet echt wou lukken, deed het nu plots weer wel. Vier driepunters bijna op een rij (Michiel, Glenn en 2x Filip) deed de thuisploeg de das om. Hun nr7 kon nog wel hun stand afsluiten (zoals hij had geopend) met een driepunter, maar dat waren zijn enigste punten. Weer een moeilijke en zwaar bevochten match, maar weer een verdiende overwinning .

Glenn Brabants 0-3, Filip Leemans 5-8, Nick Hedeman 6-2, Wim Teugels 2-2, Mathias De Decker 0-3, Remi Vandenbroeck 11-0, Michiel De Keyser 10-15, Christophe Leysen 2-0.

Vrije worpen: 1/3 (Mathias 1/1) = 33%


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page