top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Berlaar A 100 – 41 (35 – 23)


Ook al zouden we graag eens met veel bij elkaar zijn, maar de omstandigheden zitten wat tegen en we stonden terug met slechts 7 spelers op het wedstrijdblad. Maar ons zevental had vandaag nu wel van in het begin de juiste focus, en dat helpt natuurlijk. Onze tegenstrevers openden de score, maar een driepunter van Michiel zette ons aan de leiding. Nog een bom van Glenn, de snelheid van Nick, de duelkracht van Wim en de drives van Remi zorgden ervoor dat we steeds aan de leiding bleven en zelfs 6 punten uitliepen (1°Kw.: 19/13) .

Direct na de eerste herneming was het Filip die met twee driepunters de aandacht trok. Verder was het spel tamelijk in evenwicht. Als helemaal tegen de rust aan Remi een zeldzame driepuntpoging zag lukken, waren we al aan 5 bommen van vier verschillende spelers. We sloten dan ook dit kwart winnend (16/10) af en verdubbelde onze voorsprong. Het was afwachten of we dit vol konden houden. Berlaar bleef gevaarlijk en wij konden weinig wisselen en rusten (Rust: 35/23) .

Na de rust was het contradictorisch genoeg onze ploeg die het tempo opvoerde en het friste spel leverde. Samengevat leverde dit 6 driepunters (3x Glen, 2x Michiel, 1x Filip) en nog een resem punten van Wim en Remi op. Dat is aanvallend zeer sterk, maar de verdediging was nog veel indrukwekkender. Onze bezoekers lukte door deze sterke defence (en ook door eigen falen) slecht 4 punten, en na een 31/4 was de match eigenlijk gespeeld (3°Kw.: 66/27) .

Het vierde kwart kon men beschouwen als overbodig, maar onze ploeg dacht daar anders over. Nick kon tegen het vermoeide Berlaar zijn snelheid echt uitspelen (11p), er kwam zowel van Glenn als van Michiel nog een driepunter bij, en verder kwam iedereen tot scoren. En als men dacht dat niemand het 100ste punt wou maken, bleek dat iedereen bereid was om de dit te doen en dus ook de financiële gevolgen er van te dragen. We scoorden dit laatste kwart zelfs nog meer dan het vorige (34/14) en haalden zo een ongelofelijke 65/18 in de tweede helft, en 6 spelers eindigde met dubbele cijfers. Deze sterke prestatie en overwinning geeft hoop en vertrouwen voor de toekomst .

Glenn Brabants 3-14, Filip Leemans 6-7, Nick Hedeman 6-11, Wim Teugels 6-7, Mathias De Decker 0-3, Remi Vandenbroeck 9-6, Michiel De Keyser 5-17.

Driepunters: 13 (Glenn 5, Michiel 4, Filip 3, Remi 1)

Vrije worpen: 15/20 (Remi 6/6, Wim & Mathias 3/4, Nick 3/5) = 75%

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page