top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Z.K.Diam. B - Telstar B 76 – 69 (29 – 30)


We gingen op verplaatsing naar de laatste van het klassement en dat is altijd gevaarlijk. Zij zijn super gemotiveerd, en bij ons ontstaat de kans op onderschatting. Was het dat, of iets anders weet ik niet, feit is dat onze start desastreus was. We kregen weliswaar 3 driepunters tegen van drie verschillende spelers, maar verder was onze verdediging ook heel pover. Bovendien werd onze aanval gekenmerkt door verloren shots (zelfs “air-balls”), en het missen van “easy-baskets”. Gelukkig kon Wim zich op het einde nog doorzetten onder de ring (5 v/d 12 p) en werden we slechts op 10 punten gezet, want dat had meer kunnen zijn (1°Kw.: 22/12) .

Het tweede kwart moest beter, wilden we de achtervolging inzetten. Michiel was nu los gekomen (8p), maar vooral verdedigend was de ganse ploeg alert en de thuisploeg lukte slecht 7 punten. Dank zij deze 7/18 was de kloof gedicht, en konden we gaan rusten met één punt voorsprong. Zo moet het verder, willen we de overwinning binnen halen (Rust: 29/30) .

Na de rust draaide het aanvallend weer iets minder. Gelukkig had Filip zijn gloriemoment met drie driepunters. Maar enkel Filip (11p) en Michiel (4p) konden scoren, en dat was misschien wel alarmerend. Maar omdat we de Diamonds goed opvingen (10/15) konden we ook dit kwart naar ons toe trekken (3°Kw.: 39/45) .

Het vierde kwart verliep evenwichtig, alleen kregen we weer drie driepunter tegen, waardoor het heel spannend bleef. Op 20 sec van het einde (met 5 punten voor) maken we nog een overbodige fout (in het aanvallend vak) en ze komen op drie punten. Op 2 sec van het einde doet hun nr10 nog een wanhopige poging op een driepunter, en die valt binnen omdat hij nog getoucht word door onze verdediging. En dus eindigen we op een gelijke stand. Toen was het al duidelijk dat we gingen verliezen. Zij speelden nu op een wolk, en bij ons droop de ontgoocheling er toen al af. In de verlenging lukte bij hun nr14 (tot.28p) ongeveer alles en na 12/5 hadden we het zitten.

Naderhand werd er nog veel gedebatteerd wat de oorzaak van dit onvoorzien verlies was. En inderdaad we kunnen veel opnoemen. Waarom maken we nog een onnodige fout op 20 sec van het einde, en waarom maken we geen fout voor die driepuntpoging (dan slecht 2 vrije worpen), en misschien waren niet alle beslissingen en vervangingen ideaal, en nog een paar bedenkingen meer. Maar als we goed aan de wedstrijd beginnen en een deftig eerste kwart spelen, zijn al die bedenkingen praat voor de vaak. Hier moeten we als ploeg uitkomen, en zeker eerst in eigen boezem kijken alvorens eventueel verwijten te sturen naar links of rechts .

Glenn Brabants 6-1, Filip Leemans 0-11, Nick Hedeman 4-4, Wim Teugels 5-4, Jonas Van Boxel, Mathias De Decker 2-0, Remi Vandenbroeck 3-12, Michiel De Keyser 10-7.

2pt inside 17/33 (Wim 3/3, Nick 3/5, Michiel 6/11), 2pt outside 3/15 (Remi 2/2, Michiel 1/3), 3pt 5/22 (Glenn 2/5, Filip 3/7) = 36%

Vrije worpen: 14/23 (Remi 5/6, Wim 3/4, Michiel 3/5) = 61%

5 aanv.rebounds (Remi 3, Michiel 2), 18 verd.rebounds (Remi & Michiel 6), 5 balverliezen, 5 steals (Nick 2), 6 assists (Glenn 4), 3 block shots (Michiel 2, Remi 1).

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page