top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

T&T D - Telstar B 46 – 48 (23 – 28)


Nu zonder Glenn naar Turnhout, maar we recupereerden wel Christophe en Jonas. Aanvallend werden we het moeilijk gemaakt door het fysieke spel van de thuisploeg, maar wij lieten ons natuurlijk ook niet doen. Een lage score was het gevolg, en door twee bommen van onze kant (Filip & Nick) Kwamen we toch nog verdienstelijk aan de leiding (1°Kw.: 6/13) .

In het tweede kwart liet Turnhout zien hoe onvoorspelbaar hun spel wel was. Ze lukten vier driepunters op een rij van drie verschillende spelers. Dat is sterk als men weet dat ze de overige drie kwarts er slecht één konden bijdoen. Hierdoor wipten ze op 19/18 even met ons maar dan kon Filip één driepunter tegen scoren. En door ons betere veld spel konden we de schade (17/15) verder beperkt houden (Rust: 23/28) .

Na de rust werd de grilligheid van de thuisploeg nogmaals bevestigd. Hun nr7 scoorde zowat tien punten op rij, maar bleef de rest van de match droog staan. Buiten die tien punten werd er zeer weinig gescoord (14/9), maar deze rariteit zorgde wel voor een gelijke stand op het einde van het derde kwart (3°Kw.: 37/37) .

In het vierde kwart probeerde T&T het laken naar zich toe te trekken, door nog fysieker te gaan spelen, maar ze liepen in hun eigen val. Hun duw en trekwerk werd tegen hun zin afgestraft, en wij zetten de vrije worpen tegen een hoog percentage om. Ook de drie technische fouten die ze zelf hadden uitgelokt werden feilloos door ons omgezet, wat voor hun pijnlijk was aangezien we slechts met twee punten winnen.

Misschien hadden sommige van onze spelers niet dat voldane gevoel van een overwinning. Maar deze overwinning werd behaald door karakter te tonen en strijdvaardig te zijn, en is zeker oververdiend te noemen .

Filip Leemans 6-0, Nick Hedeman 7-4, Wim Teugels 6-2, Jonas Van Boxel 0-3, Mathias De Decker 4-0, Remi Vandenbroeck 1-4, Michiel De Keyser 4-7, Christophe Leysen .

2pt inside 9/27 (Wim 3/5), 2pt outside 3/13 (Nick 2/2), 3pt 3/13 (Nick 1/1, Filip 2/8) = 28%

Vrije worpen: 15/21 (Michiel 7/9, Jonas & Remi 3/4, Nick 2/4) = 71%

9 aanv.rebounds (Wim 4), 25 verd.rebounds (Michiel 10, Remi 7, Mathias 3), 14 balverliezen, 8 steals (Michiel 3), 4 assists (Wim 2), 2 block shots (Remi, Michiel).

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page