top of page
Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B–Coveco Niel B 60 – 49 (38 – 29)

Het liedje van de vele (ernstige) gekwetsten wordt stilaan een een evergreen, maar nu moesten Jonas, Mathias en Christophe nog werken. Daar boven op gingen Wim en Michiel mee spelen met de last van griepverschijnselen. Gelukkig kregen we de hulp van Josse om onze (halve) ploeg te depanneren. Als we echter de 9 soliede kerels van Niel zagen binnen komen, was dit ook al niet goed voor het vertrouwen. Maar elke match moet gespeeld worden, alvorens de winnaar gekend is, is een oud gezegde, dus starten maar.

We openden met twee driepunters, en dit was al een waardemeter om te zien dat het shot goed zat. Iedereen gaf het beste van zichzelf, Nick sloot goed aan bij de snelle Josse en we sloten af met 4 punten voorsprong (1°Kw.: 20/16) .

In het tweede kwart moest Michiel even wat stoom aflaten maar we maakten twee bommen achter elkaar (Glenn, Filip), en Remi deed de rest. En ondanks een viertal gemiste inleggers, konden we dank zij een goede verdediging (18/13) onze voorsprong licht uitdiepen (Rust: 38/29) .

Na de rust werd er in het begin, hoofdzakelijk verdedigd en kansen gemist, gevolg was een 2/1 stand na 5 minuten. Daarna kwamen we los, maar door twee driepunters konden de bezoekers dit kwart (10/11) nipt binnenhalen. (3°Kw.: 48/40) .

Het vierde kwart moesten we vooral zien te overleven. In verdediging bleven we hard werken, en aanvallend probeerden we onze tijd uit te spelen (12/9. Hier bewees Josse zijn nut voor deze match, en we konden weer moe maar voldaan de overwinning thuis houden .

Glenn Brabants 6-3, Filip Leemans 5-0, Hedeman 6-0, Wim Teugels, Remi Vandenbroeck 10-3, Michiel De Keyser 7-8, Josse Gobel 4-8.

2pt inside 13/39 (33%, Josse 6/13, Michiel 2/3), 2pt outside 5/21 (24%, Remi 3/9), 3pt 6/21 (29%, Glenn 2/5, Michiel 3/8, Filip 1/6) = 30%

Vrije worpen: 6/16 (Michiel 2/2, Glenn 3/4, Remi 1/5) = 38%

17 aanv.rebounds (Remi & Josse 7), 33 verd.rebounds (Glenn 13, Remi 8, Filip & Michiel 4), 11 balverliezen, 12 steals (Nick 3), 4 assists, 2 block shots (Remi).