top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Esbac A 52 – 40 (30 – 17)


Toen Esbac arriveerde verontschuldigde ze zich omdat ze niet volledig waren (jonge spelers naar een fuif). Verwonderd keken ze op toen we daarop in lachen uitbarsten. We hebben één speler met nog een herstellende knie van vorig seizoen, één met een over gescheurde achillespees, één met een gebroken enkel en één met gebroken ribben en één die moest werken, wij hebben wel andere zorgen dan een paar fuifnummers.

We konden vanaf nu wel rekenen op de diensten van Jonas, maar die kon door omstandigheden slechts de tweede helft aanwezig zijn. En terwijl onze woorden nog niet koud waren, moest Filip tot overmaat van ramp met een gekneusde vinger het veld verlaten, en dus waren we nog met vijf!

Voor volgende week werd orkaan Michiel als de zwaarste storm in jaren aangekondigd, maar eigenlijk was hij hier al aanwezig in “De Appelaar”. Michiel (2x 3p + 3 FT) zorgde met 9 punten dat we in de wedstrijd bleven (1°Kw.: 13/13) .

In het tweede kwart schakelde de vijf spelers + de gespalkte Filip een versnelling hoger. Vooral in verdediging rendeerde dat, want aanvallend kwam iedereen onder het bord ongeveer 10cm te kort. De ploeg werkte in verdediging, en Michiel zorgde met drie driepunters op een rij (17/4), en tot frustratie van de bezoekende coach, voor de nodige punten (Rust: 30/17) .

Na de rust was Jonas gearriveerd, en waren we terug met 7 (of beter met 6,5). Esbac probeerde met hun lengte overwicht de bakens te verzetten. We kregen het even moeilijk, en ze kwamen terug tot 1 punt (33/32), maar dan bracht opnieuw Michiel met een korf en een driepunter de nodige rust (8/17) in onze rangen terug (3°Kw.: 38/34) .

In het vierde kwart lieten we ons niet meer vangen. Opnieuw werd er sterk en met weinig fouten verdedigd, en de bezoekers lukte slecht 3 korven. Om hun eventueel geloof in een terugkeer helemaal te breken, wierp Michiel zijn zevende bom, gevolgd door tweemaal een eerste driepunttreffer van Filip en Glenn om de wedstrijd (winnend) af te sluiten .

Glenn Brabants 2-3, Filip Leemans 2-3, Nick Hedeman 4-0, Wim Teugels 2-4, Jonas Van Boxel, Mathias De Decker 2-1, Michiel De Keyser 18-11.

2pt inside 6/13 (Nick 2/3, Wim 3/5), 2pt outside 4/15 (27%), 3pt 9/22 (41%, Michiel 7/8) = 38%

Vrije worpen: 5/15 (Michiel 4/9) = 33% (lager dan ons 3p percentage).

3 aanv.rebounds (Glenn, Jonas, Michiel), 16 verd.rebounds (Wim & Michiel 4, Nick & Mathias 3), 7 balverliezen, 3 steals (Glenn, Nick, Mathias), 3 assists (Glenn, Filip, Wim), 0 block shots .

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page