top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B.B.C. Mechelen G10 B Willibies Antwerpen G10 A


Gisteren onze eerste wedstrijd van het seizoen. Voor de eerste keer de zaal opbouwen, de tenues uitdelen, den boek invullen, de klok doen, den toog. En kijk alles verliep vlot. Pluim voor de ouders van deze groep !

We konden dus met ons ploegske vlot aan de opwarming starten. Ik voelde toch wat spanning bij onze mics. De vragen floten me om de oren en ook de honger was voelbaar. Voor sommige is het de eerste keer dat ze 5t5 spelen en voor anderen is het een nieuwe club. Voor allemaal is het een nieuw team. Dus toch eerst maar even wat 'tacktiek' bespreking.

De opwarming dan maar. Even de focus wat bijscherpen en ons superteam was klaar voor hun eerste wedstrijd. De ene quarter verliep al wat vlotter als de andere. Maar we speelden allemaal goed mee in de eerste helft. Er werden passen gegeven en we maakten ruimte. De honger naar de bal is er alsook naar het scoren. Ook werd er goed 'gespiegeld' wat het verdedigen van dit ploegske sterk maakte. We hadden dit pas vrijdag echt geleerd om dat nu zo goed te kunnen.

Onze spelertjes hebben wel wat fouten gemaakt. Door naar de bal te slaan als de andere ploeg wilde scoren. Nu kennen we ook het nemen van vrijworpen. Rebounds nemen zullen we nog moeten opnemen al was dit in de 2de helft wel beter.

De 2de helft was onze focus een beetje verslapt. De loopfouten, dubbel dribbels enz. namen in aantal wat toe. We kropen te veel naar de bal waardoor we het moeilijker kregen. Er werden minder passen gegeven en ook het 'spiegelen' verliep niet altijd zo goed. Hierdoor verloren sommigen de focus en speelden ze minder mee. Na wat bijsturing speelden we wel terug basket als een superploeg.

Eén geweldig beeld van deze ploeg :

De victory wave allen samen wanneer iemand scoort !

We blijven dus verder werken om een nog beter superploeg te worden.

Een tevreden coach ;-))

Spelers : Tawfik ,Jordi, Emily, Mani, Tristan, Louay, Ben, Jorn (mag nog niet - supporter); Senne (kan niet), Kas (kan niet), Sam (kan niet)

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar 10 B - Musketiers Vremde 10 A

Gisteren waren er enkel Good Vibes in Sporthal Appelaar te Muizen. Onze mics speelden op de kleine velden naast de 2 U8 Ploegjes. Veel bedrijvigheid dus in de sporthal. Met Musketiers Vremde hadden we

bottom of page