top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Baskas A - Telstar B 40 – 68 (24 – 25)


Onze ploeg heeft met veel pech af te rekenen. Wouter is reeds lang op non-actief gezet, nu komen daar de zwaar gekwetste Tim en Jan nog bij. Remi heeft na een botsing vorige match problemen met zijn ribben, de lichamelijke problemen van Wim zijn gekend en Christophe moest “arbeiten”. Dus met zeven (al of niet intact) naar Kasterlee, om er het beste van te maken. De thuisploeg wilden ons overdonderen met snelle drives, maar wij waren ook wakker en dank zij driepunters van Michiel en Filip kwamen we zelfs 3p voor (1°Kw.: 10/13) .

In het tweede kwart werd het iets moeilijker, maar iedereen deed zijn uiterste best en we bleven na 14/12 nipt aan de kop (Rust: 24/25) .

Om zo lang mogelijk stand te houden vochten we voor elke bal, en onze tegenstrevers werden zenuwachtig. Ze vergaten verder te basketten, en blonken uit in lange passen van links naar rechts over alles en iedereen, en begonnen te zagen tegen de refs en hun ploegmaten. We konden Nick bijna viermaal achter elkaar in de diepte sturen, en hoofdzakelijk Wim en Michiel zorgden daarachter voor de andere nodige punten. Een 6/25 was het gevolg, en we kwamen riant aan de leiding (3°Kw.: 30/50) .

In het vierde kwart wou Baskas met een zware pressing nog de bakens verzetten. Dat lukte voor een stuk, maar ze kwamen zo in foutenlast, en als Glenn twee steals en zes punten lukte, viel de pressing terug weg.

Als je de bal wil afpakken, of een shot wil beletten, kan je al eens een fout maken. Maar bij de thuisploeg liepen er kerels rond die het blijkbaar een genoegen vonden om iemand te duwen of te slaan, en als je hun coach dan hoort roepen: “ die nr18 heeft last van zijn ribben”, dan is de verwachte sportiviteit ver te zoeken. Daarom ook deed die overwinning extra deugd bij deze gehavende ploeg, zeker als je ziet dat vier spelers 13 punten kunnen scoren .

Glenn Brabants 0-6, Filip Leemans 6-0, Nick Hedeman 2-11, Wim Teugels 5-8, Mathias De Decker 7-6, Remi Vandenbroeck 0-4, Michiel De Keyser 5-8.

2pt 21/41 (Mathias 6/8, Nick 5/11, Wim 4/7, Michiel 3/5, Glenn 2/6, Remi 1/3), 3pt 4/15 (Filip 2/7, Nick & Michiel 1/2) = 45%

Vrije worpen: 14/27 (Wim 5/6, Michiel 4/8, Remi 2/2, Glenn 2/7, Mathias 1/2) = 52%

6 aanv.rebounds (Mathias 2), 24 verd.rebounds (Mathias 12, Remi 5), 22 balverliezen, 12 steals (Nick & Wim 3, Glenn & Michiel 2), 4 assists (Filip 2, Glenn & Mathias 1), 1 block shot (Remi).

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page