top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Giants D 53 – 59 (22 – 22)


We moesten onze eerste thuismatch spelen tegen de Antwerp Giants met 4 spelers uit de ploeg die vorig seizoen onze A ploeg van de titel wilde spelen in derde, aangevuld met juniors. Ze hadden daarenboven in de eerste match Hulshout verpletterd met 22/100. Dit was dus geen gemakkelijke opdracht. We starten echter voorbeeldig en de bezoekers konden slechts 1 normale korf en 1 driepunter omzetten (1°Kw.: 13/5) .

In het tweede kwart kregen we meer tegenstand te verwerken. Bij ons lukte slechts 3 man om punten te maken, en bij hun werd hun driepuntwapen op scherp gesteld. Op het einde van het kwart zakte Tim plots in elkaar, en het leek direct een ernstig kwetsuur, zodat de ziekenwagen voor de tweede maal op rij naar de Appelaar werd geroepen. De score van het tweede kwart was 9/17, en we stonden weer gelijk. (Rust: 22/22) .

Na de rust waren de spelers door dit voorval even hun focus kwijt, met veel slechte passen, mindere afwerking en enkele misverstanden als gevolg. Onze score viel op het einde van het kwart nog enigszins mee, maar de Antwerp Giants trokken met 4 driepunters het laken en het kwart met 14/18 naar zich toe (3°Kw.: 36/40) .

Het vierde kwart opende met twee bommen van Filip, maar die werden door onze bezoekers direct beantwoord. We trachten nog ons beste beentje voor te zetten, maar ook dit kwart glipte met 17/19 uit onze handen. Mits de juiste focus en een beetje geluk zat hier wel meer in, we verliezen met slechts 6 puntjes. Filip lukte 3 driepunters wat mooi is, maar onze tegenstrever lukte er 9 met 5 verschillende spelers, en dat moeten we trachten te vermijden .

Glenn Brabants 0-3, Filip Leemans 4-8, Nick Hedeman 4-0, Wim Teugels 5-4, Tim Ballon 2-0, Jan Poplemon, Mathias De Decker 0-2, Remi Vandenbroeck 5-7, Michiel De Keyser 2-7.

2pt inside 11/29 (38% - Wim 2/3, Remi 2/5, Michiel 3/9), 2pt outside 1/9 (11% - Remi 1/5), 3pt 3/14 (21% - Filip 3/8) = 29%

Vrije worpen: 20/37 (Remi 6/11, Wim 4/6, Glenn & Michiel 3/6) = 54%

10 aanv.rebounds (Michiel 6), 28 verd.rebounds (Michiel 7, Filip, Wim & Remi 5), 17 balverliezen, 9 steals (Glenn 3, Filip 2), 2 assists (Glenn en Wim), 0 block shots .

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page