• Coach Lieve

Telstar – St.Amandse B 48 - 22 (22 – 12)


De eerste match van het nieuwe seizoen, en dan nog thuis, dan moeten we iets laten zien. Verdedigend lieten we een paar steken vallen, maar Gus M. stuurde zijn ploeg vooruit en gaf zelf het voorbeeld qua inzet en afwerking (1°Kw.: 12/8) .

In het tweede kwart was de aanvalsdrift van onze ploeg quasi gelijk, alleen deden ze het nu ook beter op verdedigend vlak. St.Amandse moest zich tevreden stellen met 2 korven (10/4) en we namen 10 punten voorsprong (Rust: 22/12) .

Na de rust was Renee helemaal op dreef gekomen, en haar zes punten (16/6) maakten het verschil met het vorige kwart (3°Kw.: 38/18) .

Het vierde kwart was eigenlijk overbodig. Nu was het terug Gus M. die door de bezoekende verdediging slalomde, en we konden onze eerste speeldag afsluiten met een klinkende overwinning. Als we de komende matchen steeds spelen met hetzelfde vertrouwen en geloof in ons zelf, gaan we een mooi jaar tegemoet. Maar ook tegen een sterkere tegenstrever moeten we met dezelfde overtuiging en inzet spelen, en niet het kopje laten hangen na enkele minuten. Proficiat aan de ganse ploeg .

Gus Somers 6-2, Gus Matthys 8-12, Courage Owieadolor 4-0, Renee Van Eyken 2-8, Sien Debeuf, Roberto Van den Hende 2-2, Sarkis Hovhaisyan 0-2 .

Vrije worpen: 0/6 is een minpuntje.

#20182019

16 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 BBC Telstar Mechelen