top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

J.Edegem A - Telstar B 58 – 84 (27 – 36)


Een nieuw seizoen opent altijd met nieuwe vraagtekens. Wat is de waarde van onze nieuw samengestelde ploeg in deze reeks? En Jong Edegem is in het verleden dikwijls al een harde dobber gebleken, dus moesten we bij de les zijn van in de start.

De ploegen hielden even gelijke tred. Maar bij de thuisploeg kwam bijna alles van hun nr.5, terwijl er bij ons gewisseld kon worden zonder kwaliteitsverlies. Mathias lukte 2 korven en Michiel deed er nog een driepunter bij, en we namen 5p voorsprong (1°Kw.: 10/15) .

In het tweede kwart deed Jong Edegem (of beter hun nr.5) er alles aan om deze achterstand op te halen. Maar op zulk moment kan men op Filip rekenen. Goed aangespeeld deed hij er 3 bommen bij en onze voorsprong (17/21) ging naar 9 punten (Rust: 27/36) .

Na de rust stak de thuisploeg nog een tandje bij, en lukte nu ook 21 punten, maar wij speelden op dat ogenblik op ons beste niveau (misschien dank zij een mindere verdediging ), en we kwamen (21/33) meer dan 20p voor. Remi (11p) en Michiel (9p) waren op dan de uitblinkers in de afwerking, maar de ganse ploeg zorgde voor dit resultaat (3°Kw.: 48/69) .

Het vierde kwart was overbodig. Het spel en ook de score zakten terug op het peil van het openingskwart, en onze eerste match leverde 3 punten op. Proficiat aan coach en spelers, maar toch opletten voor de terugmatch, want ze hebben nog enkele grote spelers in de reserve staan. En ook hun nr.5 (onhoudbare drives en schitterende afstandsschoten) zal er dan wel terug bij zijn. Met zij 31 punten (en van de overige punten was 50% een assist van hem), blijft dit een gevaarlijk heerschap .

Filip Leemans 11-5, Nick Hedeman 2-0, Wim Teugels 4-4, Jan Poplemon 2-3, Mathias De Decker 6-4, Remi Vandenbroeck 4-14, Michiel De Keyser 7-14, Christophe Leysen 0-4.

2pt inside 23/35 (Michiel 4/4, Remi 7/9, Wim 3/5, Mathias 5/11), 2pt outside 8/28 (Michiel 3/8), 3pt 7/14 (Michiel 1/2, Filip 4/9) = 47%

Vrije worpen: 7/14 (Michiel 4/4) = 50%

17 aanv.rebounds (Jan 4, Nick, Wim & Remi 3), 20 verd.rebounds (Jan & Michiel 4, Wim, Remi & Christophe 3), 19 balverliezen, 16 steals (Christophe 4, Mathias, Remi & Michiel 3), 11 assists (Filip, Nick, Mathias & Christophe 2), 2 block shots (Wim, Michiel).

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page